ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

  ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

Από το Εφετείο της Αθήνας ασκήθηκε ποινική δίωξη (μετά από μήνυση του ναζιστή Κ.Πλεύρη), κατά τριών μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας ( Άννα Στάη, Ρένα Κούτελου, Λάμπη Κατσιάπη),  για «διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες».

Οι τρεις που διώκονται ήταν μάρτυρες κατηγορίας κατά του Κ.Πλεύρη

στη δίκη για το ναζιστικό βιβλίο του με τίτλο «Εβραίοι όλη η αλήθεια» και για το οποίο ο Κ.Πλεύρης παραπέμφθηκε με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο 927/79.   Στο βιβλίο αυτό ο Κ.Πλεύρης αφού δηλώνει ότι: «Είμαι ναζί, φασίστας, ρατσιστής και αντισημίτης», υμνεί το Γʼ Ράιχ και τα SS, καλεί σε ολοκλήρωση της γενοκτονίας των Εβραίων σε εξόντωση των ελλήνων δημοκρατών και σε ρατσιστική βία κατά των μεταναστών.

Το 2009 το Εφετείο της Αθήνας αθώωσε τον ναζιστή με μια τερατώδη απόφαση που καταπάτησε κάθε αντιρατσιστικό νόμο και κάθε δημοκρατική νομιμότητα.

Στη διάρκεια αυτής της δίκης η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία είχε καταγγείλει ότι δύο συγκεκριμένοι εισαγγελείς και μία δικαστής   υπεράσπισαν τον Κ.Πλεύρη εκφράζοντας αντισημιτικές και φιλοναζιστικές θέσεις (όπως π.χ ότι το ρατσιστικό αυτό βιβλίο που αρνείται το Ολοκαύτωμα, είναι «επιστημονικό σύγγραμμα και αποτέλεσμα ιστορικής έρευνας»!!!). Επίσης η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι υπάρχει  ένα φασιστικό δίκτυο μέσα στο δικαστικό σύστημα.

Αυτές οι καταγγελίες και απόψεις της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας  χαρακτηρίστηκαν από το Εφετείο της Αθήνας  «ψευδείς ειδήσεις που μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες» και όρισε μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας το ναζιστή Κ.Πλεύρη !!!

·        Οι πολίτες όμως ανησυχούν όταν αθωώνονται οι ναζιστές, όταν δικαστές και εισαγγελείς είναι αντισημίτες και κυρίως όταν δικαστήρια τοποθετούν ναζιστές σαν μάρτυρες υπεράσπισης του κύρους της δικαιοσύνης!

·        Οι πολίτες ανησυχούν όταν οι ανοιχτές ναζιστικές συμμορίες που τραμπουκίζουν κατά τα πρότυπα των Ταγμάτων Εφόδου όχι μόνο είναι νόμιμες, αλλά καλούνται από τις κυβερνήσεις και από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να συνεδριάζουν από κοινού και να συναποφασίζουν για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στις εκλογές!

·        Οι πολίτες τέλος ανησυχούν όταν όλος ο επίσημος πολιτικός κόσμος μέσα από τα ελεγχόμενα από αυτόν τηλεοπτικά ΜΜΕ αποσιωπά, οπότε ενθαρρύνει, τέτοιες θέσεις δικαστών, τέτοιες αθωώσεις ναζιστών, τέτοιες νομιμοποιήσεις χιτλερικών συμμοριών και τελικά τέτοιες διώξεις των δημοκρατών.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας μας και όλης της Ευρώπης, να σταθούν στο πλευρό της, να απαιτήσουν την αθώωσή της στη δίκη της 12 Απρίλη 2010 και να ανακόψουν την πορεία του σταδιακού και υπόκωφου εκφασισμού της ελληνικής δικαιοσύνης και της ελληνικής πολιτικής ζωής.  

Η δίκη θα γίνει στο Βʼ Τριμελές Εφετείο της Αθήνας  (Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας 9.00π.μ. Είσοδος από Λουκάρεως )

Αθήνα 27 Μαρτίου 2010