ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ «ΙΟΥ» ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Πρόσφατα η διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας κατάργησε τη στήλη της δημοσιογραφικής ομάδας του «Ιού». Οι δημοσιογράφοι της έμειναν στην εφημερίδα σαν απλοί συντάκτες.
Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καταγγέλλει αυτή την κατάργηση σα φίμωση μίας δημοσιογραφικής φωνής που με αποφασιστικότητα κατάγγειλε τους εθνοσοβινιστές, τους ρατσιστές και τους ναζιστές, και ξεσκέπαζε ιδιαίτερα το ρόλο του ΛΑ.Ο.Σ. Ειδικά σε ότι αφορά τη δίκη του ναζιστή Κ. Πλεύρη, ο «Ιός» ήταν μία δημοσιογραφική πένα που έσπασε το φράγμα της σιωπής των ΜΜΕ με τακτικά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Η σημαντικότερη συνεισφορά του «Ιού» ήταν η συστηματική καταγγελία από την πλευρά του της χειρότερης ρατσιστικής αρρώστιας, του αντισημιτισμού.
Η στιγμή που επιχειρείται αυτή η φίμωση δεν είναι τυχαία. Στο σύνολο της ενημέρωσης, στον τύπο, στο ραδιόφωνο και στα τηλεοπτικά κανάλια, δυναμώνει μέρα με τη μέρα μία ιδιότυπη λογοκρισία που διασφαλίζει την προστασία και κάλυψη του εθνορατσισμού, του αντισημιτισμού και του ναζισμού από το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Έτσι, μέσα στην παγερή σιωπή αφέθηκαν οι ναζιστές της «Χρυσής Αυγής» να δρουν ανενόχλητοι και να τραμπουκίζουν, να παίρνουν εξουσία στον Άγιο Παντελεήμονα και να συγκεντρώνουν ποσοστό 5% μέσα στην Αθήνα! Αυτό προοιωνίζει για τη χώρα εξελίξεις χειρότερες και από τη μοναρχοφασιστική κυριαρχία και από τη χούντα.
Η φίμωση του «Ιού» πρέπει να συναντήσει την αντίθεση κάθε δημοκρατικού πολίτη.
Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των δημοσιογράφων του για να ακουστεί ξανά η φωνή τους στον τύπο.