ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

  Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο πληροφορηθήκαμε ότι το Μάη του 2010 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας επικύρωσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που αθώωσε το νεοναζιστή Κώστα Πλεύρη για το ρατσιστικό και φιλοχιτλερικό του βιβλίο «Εβραίοι, όλη η Αλήθεια».

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας δικαιολόγησε τη ρατσιστική βία ενάντια στους εβραίους καθώς και τη ναζιστική γενοκτονία με το ακόλουθο σκεπτικό: «ο κατηγορούμενος δεν στρέφεται κατά των Εβραίων, μόνο λόγω της φυλετικής και εθνικής καταγωγής τους αλλά κυρίως λόγω των επιδιώξεών τους για παγκόσμια κυριαρχία, των μεθόδων που χρησιμοποιούν για την ευόδωση αυτών και τη συνωμοτική τους δράση» (!!!) Το θεωρούμε αδιανόητο ότι εξήντα χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία και τη γενοκτονία των Εβραίων, το Ανώτατο Δικαστήριο ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκδωσε αυτή την πρωτοφανή απόφαση. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος  (κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα) δεν έχει αντιδράσει μέχρι τώρα σε αυτή την απόφαση που αθώωσε πολιτικά και ηθικά το ναζισμό και τον αντισημιτισμό.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, τρία μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, η Άννα Στάη, η Ρένα Κούτελου και ο Λάμπης Κατσιάπης, που ήταν μάρτυρες κατηγορίας στην πιο πάνω δίκη, θα δικαστούν στις 22 Σεπτέμβρη 2010, επειδή η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία δημόσια κατάγγειλε ότι συγκεκριμένοι δικαστές έκφρασαν αντισημιτικές θέσεις κατά τη διάρκεια της δίκης του Κ. Πλεύρη.

  Με την παρούσα καλούμε το ελληνικό κράτος και όλα τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα να καταδικάσουν και να ακυρώσουν την απόφαση του ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας με κάθε δυνατό τρόπο.

  Επίσης, διαμαρτυρόμαστε για τη δίωξη των τριών μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, στα οποία εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και ζητάμε να αθωωθούν.

Ημερομηνία: ………………………../ Υπογράφεται από: ……………………………………