ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΠΛΕΥΡΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (14/1/09)

Ξεκίνησε τελικά σήμερα η δίκη της έφεσης του ναζιστή Κ. Πλεύρη.
Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ξανά σα συνήγορος υπεράσπισης του, ο γιος του Θ. Πλεύρης, βουλευτής του ΛΑΟΣ.
Σημαντική ήταν η παρουσία των δημοκρατών στην αίθουσα που έδωσαν το παρών για να στηρίξουν την καταδίκη του ναζιστή. Από την άλλη πλευρά, ασφαλώς δεν έλειψε το γνωστό πλήθος που συνοδεύει το ναζιστή σε όλες τις δίκες.
Πρώτη μάρτυρας κατηγορίας εξετάστηκε από την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, η Άννα Στάη. O κατηγορούμενος και ο συνήγορος του επιχείρησαν για άλλη μία φορά να παρουσιάσουν το φιλοχιτλερικό κάλεσμα σε νέα γενοκτονία των Εβραίων σαν «επιστημονικό βιβλίο» και επικαλέστηκαν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της επιθυμίας του κάθε ναζιστή να εξοντώσει τους Εβραίους.
Η Άννα Στάη κατεδάφισε όλα τα σαθρά επιχειρήματα του Κ. Πλεύρη, αποκάλυψε με συντριπτικά στοιχεία τις πλαστογραφήσεις των δήθεν ιστορικών στοιχείων και πηγών, και ανάτρεψε κάθε προσπάθεια του να μεταμφιέσει τα εγκληματικά κηρύγματα μίσους σε κριτική του Ταλμούδ και του «εβραιοσιωνισμού». Αναχαίτισε το ναζιστή όταν πήγε να εμφανιστεί σαν υπερασπιστής των Παλαιστινίων καταρρίπτοντας σα ρατσιστική τη θεωρία της «συλλογικής ευθύνης» και αποστόμωσε τον συνήγορο Πλεύρη όταν πήγε να επαναφέρει το θέμα λέγοντας του ότι διάλογος με ναζιστές δεν γίνεται για το αν ένας πόλεμος σαν αυτός του Ισραήλ είναι δίκαιος ή άδικος. Σε κάποια στιγμή ο K. Πλεύρης ρώτησε τη Στάη ποια είναι η θέση της για τον Στάλιν και εκείνη του είπε μέσα σε χειροκροτήματα των δημοκρατών ότι «η ανθρωπότητα θα του χρωστάει ευγνωμοσύνη γιατί σας πήγε τσουλώντας μέχρι το Βερολίνο».
Ιδιαίτερα φορτισμένο ήταν το ξεκίνημα όταν το δικαστήριο άφησε τον Κ. Πλεύρη για ώρα να αγορεύει για τις ενστάσεις του, και να απευθύνει λίβελο κατά των Εβραίων με τις πλαστογραφημένες αναφορές του στο Ταλμούδ. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι σε όλη την υπόλοιπη διαδικασία η έδρα κράτησε καλή στάση στη διεξαγωγή της δίκης. .
Καλούμε όλους τους δημοκράτες να είναι στο Εφετείο (Α΄ Πενταμελές, 6ος όροφος) την Τρίτη στις 20/1 στις 9.00 το πρωί οπότε θα συνεχιστεί η διαδικασία με την εξέταση των υπόλοιπων μαρτύρων.
Αθήνα, 14/1 2009

Δείτε εδώ το νέο άρθρο του Ιού της Κυριακής (11/1) που γράφτηκε ενόψει της δίκης.http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/dt=11.01.2009,id=25962156,40143916,

48174508,62290732,70172844