ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΩΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (Κ.Ι.Σ)

Σημείωση: (Παρατηρήσεις, διευκρινίσεις, έντονα γράμματα ή σχόλια σε παρενθέσεις δικά μας)

Μωυσής Κωνσταντίνης: Είμαι Πρόεδρος του ΝΠΔΔ υπό τον τίτλο: «Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος». Εκπροσωπώ το σύνολο των εβραικών κοινοτήτων της χώρας.
Πρόεδρος: Πότε περιήλθε σε γνώση σας το βιβλίο αυτό;
Μ.Κ: Μόλις κυκλοφόρησε
………………………………………..
(Η Πρόεδρος τον ρωτάει αν απάντησε στο βιβλίο)
Μ.Κ: Ποτέ διότι δεν είναι δυνατόν να απαντήσεις σ’ ένα βιβλίο που βρίθει από λιβέλους, ψέματα και συκοφαντίες.
Πρόεδρος: (…) Πές τε μας για την α’ πράξη που προτρέπει σε πράξεις βίας
Μ.Κ: …Στη σελίδα 95. αναφέρομαι στην πρόσκληση βίας. «Πρέπει να κρεμαστούν. Και αν αυτό δεν μπορέσει να το κάνει το κράτος θα ευρεθούν Έλληνες να εκτελέσουν τους προδότας.»… Στη σελίδα 138-139…
(στο σημείο αυτό διακόπτει το μάρτυρα ο ναζιστής Κ.Πλεύρης και ζητά από την Πρόεδρο να διαβαστεί όλο το πιο πάνω απόσπασμα)
Πρόεδρος: «Δυστυχώς αυτάς τας ιστορικάς αληθείας τας έχουν απαγορεύσει να διδάσκονται στα ελληνικά σχολεία ως αντισημιτικαί. Οι γραικύλοι. Οι εθνοπροδόται. Διότι έτσι τους διατάσσει το «πονηρόν γένος».Οι υπεύθυνοι της παραποιήσεως της ελληνικής ιστορίας και συνεπώς της πνευματικής τυφλώσεως του ελληνικού λαού, πρέπει να κρεμαστούν. Κι αν αυτό δεν μπορέσει να το κάνει το κράτος θα ευρεθούν Έλληνες να εκτελέσουν τους προδότας».
Μ.Κ: Στη σελίδα 138-139 « Αλλά δεν φταίνε οι χαχαμίκοι»…
Πρόεδρος (συνεχίζει το απόσπασμα αυτό): «…Φταίει ο πολιτισμένος κόσμος που ανέχεται τα διεθνή παράσιτα που λέγονται Ιουδαίοι»
………………………….
Μ.Κ: Σελ. 269: «Τι πρέπει να κάνετε». Δίνει οδηγίες. «Κάθε Έλλην, κάθε άνθρωπος που γνωρίζει την υπονομευτική δράση του εβραιοσιωνισμού πρέπει να κινητοποιηθεί εναντίον των Εβραίων». Προτρέπει ξεκάθαρα σε βίαιες κινητοποιήσεις. (…) Λέει παρακάτω: «όπου διαπιστώνετε εβραική επέμβαση να την αποτρέπετε αρχικώς με την καταγγελίαν της και μετά με όποια ενέργεια απαιτείται».
Πρόεδρος: «Εβραική ενέργεια» - λέει- και «όποια ενέργεια απαιτείται». Τι είναι αυτό δηλαδή ; Εννοεί παράνομη; Ή νόμιμη ενέργεια;
Μ.Κ: Εσείς θα το κρίνετε αυτό.
Πρόεδρος: Το «όποια ενέργεια απαιτείται» είναι κάτι πολύ ευρύ.
Μ.Κ: Σελ. 742: « Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνο έτσι καταλαβαίνουν. Εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα».
Πρόεδρος: (συνεχίζει παρακάτω): «…Και αυτά ελέχθησαν από έναν δημοκράτη αλλά δυναμικό πατριώτη». Τα αποδίδει στον Κλεμανσώ.
Μ.Κ: Σελ. 778 όπου ζητά τον πλήρη αφανισμό των Εβραίων.
Πρόεδρος : «Η μόνη οδός σωτηρίας των Εβραίων είναι να παύσουν να ονειρεύονται την παγκόσμιον κυριαρχίαν…»
Μ.Κ: «Άλλως ….»
Πρόεδρος: Όχι θα το διαβάσουμε όλο. Γιατί; «Να παύσουν να πιστεύουν ότι προορίζονται εκ θεού να υποδουλώσουν όλα τα έθνη του κόσμου και να ζήσουν όπως όλοι οι άλλοι λαοί. Αλλιώς ο αφανισμός τους θα συμβεί ολοκληρωτικώς και δια παντός. Το πολύ πολύ να εναπομείνουν μερικαί χιλιάδες που θα κόβουν τα πουλάκια τους και θα περιμένουν τον Ιεχωβά τους»
Μ.Κ: … θέλει τον αφανισμό των Εβραίων.
Κ.Πλεύρης: Όχι. Είμαι σαφέστατος και λέω: «να υποδουλώσουν τα άλλα έθνη» Εάν θέλουν να κάνουν αυτό θα υποστούν τα υπόλοιπα.
Μ.Κ: Σελ. 852 ..
Πρόεδρος (το διαβάζει η ίδια): «Ο Χίτλερ κατηγορήθη για κάτι που αληθώς δεν συνέβη. Αργότερον η ιστορία της ανθρωπότητος θα τον κατηγορήσει διότι ενώ ηδύνατο να απαλλάξει την Ευρώπη από τους Εβραίους, δεν το έκανε»
(Η Πρόεδρος διαβάζει και το παρακάτω – που δεν είναι στο κατηγορητήριο)
Μ.Κ: …Μας αποκαλεί εγκληματίες και δολοφόνους. Εμείς είμαστε Έλληνες πολίτες….(ο μάρτυρας συνεχίζει με άλλο απόσπασμα): «Αυτή τη φορά δεν θα ευρεθούν καλοί Γερμανοί ναζί που θα μαζεύουν τους Εβραίους για να τους στείλουν στην Μαδαγασκάρη..»
Πρόεδρος: «…αλλά Ιππόται της Λευκής Αποκαλύψεως. Τους φαντάζομαι να καλπάζουν με γυμνά ξίφη πάνω στα σταχιά άτια του θανάτου»
Μ.Κ: Σελ . 1075. Σχολιάζει τη φωτογραφία από το Άουσβιτς…
Πρόεδρος (το διαβάζει η ίδια): «..Πράγματι τα συρματοπλέγματα είναι εκεί. Οι φούρνοι και οι θάλαμοι αερίων δεν είναι εκεί. Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδον εις καλήν κατάστασιν διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον» (…)
Μ.Κ: Εγώ καταθέτω αυτό που λέει για το Άουσβιτς στο οποίο εμαρτύρησαν όχι μόνο Έλληνες Εβραίοι αλλά και Έλληνες χριστιανοί. Και «καλά κάνουν και το διατηρούν σε καλή κατάσταση».. μήπως χρειαστεί και στο μέλλον…
Σελ. 1196. Εδώ μιλάει γενικά για τους Εβραίους της Ευρώπης. «Έχομεν λοιπόν μεταφοράν, όχι θανάτωσιν…
Πρόεδρος (συνεχίζει η ίδια): « ..Μα είναι σωστόν να μεταφέρονται οι άνθρωποι βιαίως; Εάν οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι προορίζονται εκ θεού να κυριαρχήσουν εις ολόκληρον τον κόσμον..τότε η μεταφορά τους κατά την γνώμη μου δεν αρκεί».
Μ.Κ: Αφού «δεν αρκεί η μεταφορά» καταλαβαίνει κανείς ότι ζητά την εξόντωσή τους.
Κ.Πλεύρης: Ποιών; Ποιών;
Μ.Κ: Των Εβραίων.
Κ.Πλεύρης: Όχι! όχι. Αυτών που ζητούν να κυριαρχήσουν στον κόσμο και τα έθνη να είναι υπόδουλα σ’ αυτούς. Εάν το πιστεύετε αυτό..
Πρόεδρος: Δε χρειάζεται τώρα….
Μ.Κ: Σελίδα 1221. Εδώ είναι απροκάλυπτη πρόκληση σε βία. «Προκαλώ περισσότερον εσάς τους αναγνώστες μου επειδή είστε τα θύματα. Ξυπνήστε. Οι …
Πρόεδρος (συνεχίζει το απόσπασμα η ίδια): «..Οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα διότι τους αξίζει».
Μ.Κ: Αν αυτό δεν είναι πρόκληση σε βία τότε τι είναι;
Κ.Πλεύρης: Εάν σκάπτουν τον τάφον των εθνών..
Μ.Κ: Σελ 1228- 1229
Κ.Πλεύρης (διακόπτει το μάρτυρα): Κυρία Πρόεδρε μη το περνάμε αυτό. Να το διαβάσουμε όλο!
Πρόεδρος: Θα το διαβάσουμε όλο. «Προκαλώ τους Εβραίους, τη Συναγωγή τους και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το ίδρυμα Βίζενταλ και τα λοιπά. Περισσότερον προκαλώ εσάς τους αναγνώστες μου να συζητήσετε δια το Ταλμούδ και την εβραική θρησκεία.»
Κ.Πλεύρης: Μπράβο!
Πρόεδρος: «Προκαλώ περισσότερο εσάς διότι εσείς είστε τα θύματα. Ξυπνήστε. Οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα διότι τους αξίζει».
Κ.Πλεύρης: Οι επίβουλοι! Όχι για όλους τους Εβραίους. (!!)
Μ.Κ: Στη σελ. 1228 – 1229 .. « Μέχρι τότε για μας οι Εβραίοι θα παραμείνουν θανάσιμοι εχθροί μας».
Κ.Πλεύρης: Αυτό είναι το συμπέρασμα
Μ.Κ: Στο συμπέρασμα θα πάμε κύριε Πλεύρη!
Κ.Πλεύρης (προς την Πρόεδρο): «Εάν αι εβραικαί οργανώσεις» κυρία Πρόεδρε…
Πρόεδρος: Λοιπόν. «Εάν αι εβραικαί οργανώσεις …αποκηρύξουν τα διδάγματα του Ταλμούδ και τα λοιπά …ότι είναι ο εκλεκτός λαός του Ιεχωβά….τότε θα επανεξετάσομεν τας σχέσεις μας με τους εβραιοσιωνιστάς. Μέχρι τότε για μας οι Εβραίοι θα παραμείνουν θανάσιμοι εχθροί. Ιδιότητα που μόνοι τους επέλεξαν με όλας τας συνεπείας …»
Μ.Κ: Κυρία Πρόεδρε λέει «και προειδοποιούμε»
Πρόεδρος: Ναι. «Με την ευκαιρίαν αυτή προειδοποιούμεν: Τους Εβραίους που κυκλοφορούν με ελληνικά ονόματα δια να κρύπτουν την πραγματική τους καταγωγή…τους πράκτορες των Εβραίων, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τηλεπαρουσιαστάς που υπηρετούν τον εβραιοσιωνισμό. …τους οικονομικούς παράγοντες …..κ.λπ» ….
Μ.Κ: Εδώ θέλω να τονίσω ότι στην Ελλάδα ζουν Εβραίοι από τα προ Χριστού χρόνια, από την αρχαία Ελλάδα…Θέλω να διαβάσω το απόσπασμα στο εξής σημείο: «Προειδοποιούμε δια πρώτην και τελευταίαν φοράν με μίαν φράσιν: Εξηντλήθη η υπομονή μας. Τα υπόλοιπα θα γίνουν όπως πρέπει. Και όταν κάνεις ότι πρέπει ας γίνει οτιδήποτε καθώς έλεγε και ο Ιωάννης Μεταξάς». Επικαλείται και το δικτάτορα Μεταξά δηλαδή για να δικαιολογήσει την «εξάντληση της υπομονής»..
Κ.Πλεύρης: Ο δικτάτορας Μεταξάς….
(Επεμβαίνει ο συνήγορος του (βουλευτής) Θ. Πλεύρης) : Που πολέμησε το φασισμό… (!!)
Κ.Πλεύρης: ..Που πολέμησε το φασισμό. Πρώτον. Και δεύτερον. Το Κεντρικό Ισραηλινό συμβούλιο …
(Σημ δική μας: Ο ναζιστής επίτηδες κάθε φορά το αποκαλεί «ισραηλινό» και όχι «ισραηλιτικό». Ο μάρτυρας κ. Kωνσταντίνης διαμαρτύρεται)
Πρόεδρος: Άλλο «ισραηλινό», άλλο «ισραηλιτικό»
……………………………..
Μ.Κ: Σελ. 1386. Να απομακρυνθούν οι Εβραίοι…
Πρόεδρος (διαβάζει το απόσπασμα): «Να απομακρυνθούν οι Εβραίοι από την Ευρώπη την οποίαν αρκετά εταλαιπώρησαν. Οι εβραιοσιωνισταί να μεταβούν στη γη των πατέρων τους ώστε η ευρωπαική ήπειρος να απαλλαγεί από αυτούς…..Να οδηγηθεί στα αρμόδια ποινικά δικαστήρια η πολιτικοθρησκευτική ηγεσία του εβραιοσιωνισμού δια τα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν …..»
Μ.Κ: Και παρακάτω στη σελ. 432: «Ο ναζισμός λοιπόν…»
Πρόεδρος: «…Ο ναζισμός λοιπόν γνωρίζων καλά τα εβραικά σχέδια αποφάσισεν όπως αλλού περιγράφω να εκδιώξει τους Εβραίους από την Ευρώπην. Και έπραξεν κατά τη γνώμην μου πολύ ορθώς. Η απαλλαγή της Ευρώπης από τους Εβραίους είναι επιβεβλημένη, διότι ο εβραισμός συνιστά απειλή κατά της ελευθερίας των εθνών». Όλα αυτά (λέτε) ότι μπορεί να προκαλέσουν πράξεις βίας ..
Μ.Κ: Σε πράξεις βίας εναντίον των Εβραίων. Στη σελ. 511: « Υπάρχει εβραικόν πρόβλημα στην Ευρώπη…»
Πρόεδρος: «..Υπάρχει εβραικόν πρόβλημα στην Ευρώπη. Δια την Αμερικήν δεν ενδιαφερόμεθα….Το ευρωπαικόν πρόβλημα συνίσταται στο ότι μια εξωευραπαική φυλετική μειοψηφία συνωμοτεί εις βάρος των ευρωπαικών εθνών…άλλη λύση δεν βλέπω παρά να φύγουν οι Εβραίοι από την Ευρώπη…». Αυτό που είπατε και σε πολλές περιπτώσεις το επαναλαμβάνει…Να φύγουν οι Εβραίοι γενικώς..
Μ.Κ: Για τις προσβλητικές ιδέες. Στη σελ. 266:
Πρόεδρος: «Και τώρα έφτασεν η ώρα….»
(Η Πρόεδρος διαβάζει το απόσπασμα που τους αποκαλεί υπανθρώπους)
Μ.Κ: Η λέξη υπάνθρωπος..
Πρόεδρος: Ναι αλλά αυτό δεν το αποδίδει σε όλους τους Εβραίους. (!) Ή Εβραίος είναι αυτός, ή αμερικάνος, ή εγγλέζος «όποιος τα κάνει όλα αυτά» δεν είναι (λέει) υπάνθρωπος; Αυτός που τα κάνει όλα αυτά λέει (ο κατηγορούμενος) ότι είναι υπάνθρωπος.
Μ.Κ: Ναι αλλά λέει είναι ο υπάνθρωπος Εβραίος. Δε λέει «ο εγκληματίας..κλπ»
Πρόεδρος: Σας βάζει – λέτε – όλους.
……………………………………………………….
Μ.Κ: Στη σελιδα 583 « εμείς δεν υπολογίζομεν τους Εβραίους. Τους καταφρονούμεν …που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι»
Πρόεδρος: Τώρα. Εσείς στην πράξη κύριε Κωνσταντίνη. Από τότε που εκδόθηκε αυτό το βιβλίο και κυκλοφόρησε …
Μ.Κ: Από τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο έχουμε ένα πλήθος απειλών κατά των Εβραίων και εμού προσωπικά.
Πρόεδρος: Που συνδέονται μόνο με την κυκλοφορία του βιβλίου;
Μ.Κ: Έχουμε και απειλές οι οποίες αναφέρονται στο βιβλίο του Πλεύρη. Και είναι: Το 2006 στη Βέροια. Το βιβλίο κυκλοφορεί το Μάιο του 2006. Σβάστικες στη συναγωγή Βέροιας. Στην Αθήνα 16 Ιουλίου. Αντισημιτικά και ναζιστικά συνθήματα: «Χάιλ Χίτλερ» και «τζούνεν ράους» στην εθνική οδό Αθηνών – Τριπόλεως στο 100ό χλμ. Όταν λέμε αναγραφή, με τεράστια γράμματα. (καταθέτει φωτογραφία με τα συνθήματα). Στη Δράμα. Πανώ με σβάστικες και αντισημιτικά συνθήματα στο μνημείο του Ολοκαυτώματος. Στο πάρκο Αγίας βαρβάρας. Συνέβη στις 29 Αυγούστου. Το 2007 στη Θεσσαλονίκη. Στις 17 Ιανουαρίου αφαίρεσαν πινακίδες σήμανσης «Πλατείας Μαρτύρων Εβραίων» και στα τέσσερα σημεία σηματοδότησης της πλατείας. Στα Ιωάννινα, όπου έχει γίνει και διεθνές θέμα. Στις 25 Φεβρουαρίου. Σβάστικες στην πόρτα του εβραικού νεκροταφείου. Στα Χανιά. Στις 5 Μαίου. Αντισημιτικά συνθήματα στην πίσω πλευρά δίπλα στη συναγωγή Χανίων. Το οποίο είναι διατηρητέο κτίριο διότι στα Χανιά υπάρχει ένας Εβραίος μόνο. Στην Κομοτηνή. Στις 6 Μαίου την επομένη. Βανδαλισμούς στο μνημείο Ολοκαυτώματος με αντισημιτικά συνθήματα. Στην Αθήνα.. το Μάιο. Συνθήματα και σβάστικες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αν είναι δυνατό. Στο Σκοπευτήριο που εκτελέστηκαν έλληνες χριστιανοί πολίτες επειδή ήταν αντιστασιακοί. Κι όμως. Και εκεί ακόμη εμφανίστηκαν σβάστικες. Το Δεκέμβριο. Συνθήματα και σβάστικες μπροστά στο μνημείο του Ολοκαυτώματος.
Πρόεδρος: Λοιπόν τα συνδέετε όλα αυτά με την κυκλοφορία του βιβλίου…Πριν δεν υπήρχαν;
Μ.Κ: Υπήρχαν ελάχιστες.
Πρόεδρος: Μετά πολλαπλασιάστηκαν λέτε.
Μ.Κ: Ακριβώς.
Πρόεδρος: Κύριε Κωνσταντίνη. Αυτά λέτε έγιναν το 2006, το 2007. Ξέρετε για την κυκλοφορία του βιβλίου αυτό το διάστημα; Δηλαδή έγινε ευρέως γνωστό ;;
Μ.Κ: Μα αναφέρετο και στην τηλεόραση. Έκανε εκπομπές ο κατηγορούμενος.. Είναι στην τρίτη έκδοσή του το βιβλίο. Έχει κυκλοφορήσει ευρύτατα….Ο κατηγορούμενος έκανε ειδικές εκπομπές στο Έξτρα (κανάλι της τηλεόρασης) και προπαγάνδιζε το βιβλίο.
Κ.Πλεύρης: Προπαγάνδιζα το βιβλίο και προέτρεπα. Τι προέτρεπα;
(Από την αίθουσα): «Και βουλευτής το προπαγάνδιζε!»
(Σημ δική μας: Αναφέρονται στην τηλεοπτική διαφήμιση του βιβλίου, από τον Άδωνι Γεωργιάδη το 2006 που δεν είχε εκλεγεί ακόμα. Εκλέχτηκε το 2007 με το ΛΑΟΣ. Στις τηλεοπτικές αυτές εκπομπές τους ο Α. Γεωργιάδης αποκαλούσε το βιβλίο του ναζιστή «το αγαπημένο του»)
……………………………………………………
Συνήγορος Θ. Πλεύρης: Κυρία Πρόεδρε τότε (εννοεί την πρώτη κατάθεση του κ. Κωνσταντίνη) δεν τα είπε αυτά τα στοιχεία. Μετά μπορεί να κατασκευαστούν αυτά τα στοιχεία.
(………….)
Πρόεδρος: Μήπως συνδέονται με..κάποια άλλα γεγονότα;
…………………..
Πρόεδρος (προς το μάρτυρα): Μήπως αυτά συνδέονται με κάποια άλλα γεγονότα που προκαλούν αντισημιτισμό; (Σημ. προφανώς εννοεί τον πόλεμο Ισραήλ). Δηλαδή τη σχέση των Εβραίων με τους Παλαιστινίους και τα λοιπά;
Μ.Κ: Ένα λεπτό! Τι σχέση έχουν οι Παλαιστίνιοι Εβραίοι με το νεκροταφείο των Ιωαννίνων όπου βεβηλώθηκαν τάφοι; Είναι καθαρά αντισημιτικά εναντίον των Εβραίων της Ελλάδας. Οι Εβραίοι των Ιωαννίνων έχουν προσφέρει πάρα πολλά σ’ αυτό τον τόπο. Και στην απελευθέρωση της πόλεως και πιο πριν και μετά. …θα ήθελα όμως να πω και για το διαδίκτυο. Γίνεται αναφορά στους Εβραίους (το καταθέτει) που μεταξύ άλλων λέει: «Κάψτε, χλευάστε ραββίνους Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Σπάστε ή κάψτε Συναγωγές. Αρχίστε με τους παρακάτω αναλώσιμους: Μωϋσής Κωνσταντίνης. Τελειώστε με κρεμάλα!». Και άλλο πάλι από το διαδίκτυο: «Το βιβλίο του Πλεύρη το έχετε ακουστά;» Και σε άλλο: «Να περιμένετε επισκέψεις..» (…) Ακόμα και στη Θεσσαλονίκη κυκλοφόρησε ένα «Καταζητείται» για τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου.
……………………….
Πρόεδρος: Κύριε Κωνσταντίνη…διαβάζοντας αυτό κάποιος τι καταλαβαίνει; Θα κάνει κάτι; Σημαίνει ότι οι Έλληνες – ανεξαρτήτως θρησκεύματος – θέλουν να φύγουν οι Εβράιοι από την Ελλάδα; Επηρεάζει κάποιον αυτό ;
Μ.Κ: Βεβαίως επηρεάζει.
Πρόεδρος: Για να κάνει συγκεκριμένες πράξεις;
Μ.Κ: Για να κάνει ότι προτρέπει το βιβλίο.
Πρόεδρος: Η κυρία εισαγγελέας

Εισαγγελέας: Άλλος συγγραφέας ..έχει γράψει για τη συμπεριφορά των Εβραίων; Για την εποχή της επαναστάσεως…έχει γράψει κανείς; (….) Που να έχει γράψει κατά των Εβραίων;
Μ.Κ: Υπάρχουν. Αλλά όχι σε τέτοιο μέγεθος και όχι με τέτοιες προτροπές.
Εισαγγελέας: …Τώρα κάτι άλλο. Στο Ταλμούδ διδάσκονται πράγματι…αυτά που λέει ο κατηγορούμενος; …Δεν σας ρωτάω ούτε από περιέργεια, ούτε για να προσβάλουμε κανέναν. Είναι στοιχείο της κατηγορίας. Γιατί το λέει μέσα στο βιβλίο του… ότι «αυτοί που πιστεύουν αυτά, αυτοί που διδάσκονται αυτά..» και επειδή δεν το ξέρουμε για αυτό πές τε μας. Αυτά διδάσκονται (οι Εβραίοι) ή τάχει βγάλει από το μυαλό του;
Μ.Κ: Οι Εβραίοι πιστεύουν στην Παλαιά Διαθήκη. Η οποία είναι η βάση της εβραικής θρησκείας, όπως οι δέκα εντολές.
Εισαγγελέας: Μισό λεπτό. Εδώ γράφει συγκεκριμένα: κατά των χριστιανών κατά …αυτά διδάσκονται πράγματι σήμερα στις συναγωγές ; Γιατί καταλαβαίνετε δεν θα πάω τώρα εγώ να βρώ το Ταλμούδ και να το διαβάσω.. Εσείς πες τε μας΄.
Μ.Κ: Μα ούτε εγώ το ξέρω το Ταλμούδ. Αλλά δεν διδάσκονται αυτά. …Ούτε στο εβραικό σχολείο, ούτε πουθενά δεν διδάσκονται αυτά. …………Το Ταλμούδ είναι ένα βιβλίο που έχει κατασυκοφαντηθεί. Υπάρχουν ειδικοί μελετητές …Υπάρχουν πάντως τα βιβλία του Ταλμούδ τα οποία δεν αναφέρονται σ΄αυτά τα πράγματα!
Εισαγγελέας: Δεν έχω άλλη ερώτηση

Κ.Πλεύρης: (..) Αυτά τα περιοδικά που κυκλοφορούν. «Εβραίοι δοσίλογοι» κ.λπ τα ξέρετε;
Μ.Κ: Τα ξέρω. Τα βλέπω στα περίπτερα.
Πρόεδρος: Έχετε διαβάσει κανένα από αυτά;
Μ.Κ: Κανένα. Εκτός από αυτό που λέει «Εβραίοι δοσίλογοι».
(….)
Κ.Πλεύρης: Το μεγάλο λογοτέχνη τον Ιάκωβο Πολυλά τον ξέρετε;
Μ.Κ: Τον ξέρω. Γνωρίζετε τι έχει πει για σας;
Κ.Πλεύρης: …Λέει ότι είστε ο καρκίνος που καίει τη σάρκα της ελληνικής κοινωνίας. (!)
…………………..
Κ.Πλεύρης: Ο Παπαδιαμάντης τώρα. Ο μεγάλος λογοτέχνης. ……….Αυτά τα λέμε για να δείξουμε ότι υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα από παλιά. Λοιπόν. Έχω την εγκυκλοπαίδεια του «Ηλίου». Και στη λέξη «Εβραίος» λέει: «Ο εβραικής καταγωγής άλλως και Ιουδαίος, Ισραηλίτης ή Οβριός. Η λέξη εβραίος χρησιμοποιείται ευρύτερα για να χαρακτηρίσει τους φιλοχρημάτους ανθρώπους, τους τοκογλύφους και τους συμφεροντολόγους». Αυτό σας θίγει; Εσάς προσωπικά;
Μ.Κ: Με θίγει και έχω διαμαρτυρηθεί στον Γιάννη τον Πασά ο οποίος εξέδιδε την εγκυκλοπαίδεια, επανειλημμένα.
Κ.Πλεύρης: Έχετε την Παλαιά Διαθήκη στην οποία ορκιστήκατε. Κοιτάχτε παρακαλώ στο «Δευτερονόμιον» ΚΓ 21. Τι λέει η θρησκεία σας; Θέλετε να σας πω; Να σας πω. «Ουκ εκτοκίεις αδελφός …ίνα σε ευλογήσει ο θεός σου» Λέει λοιπόν η Παλαιά Διαθήκη ότι να τοκίσεις τους άλλους για να σε ευλογήσει ο θεός σου.
Μ.Κ: Η Παλαιά Διαθήκη διδάσκεται στα χριστιανικά ελληνικά σχολεία
Πρόεδρος: Ερωτήσεις έχετε κύριε Πλεύρη;
Κ.Πλεύρης: Στο ημερολόγιό του ο Τρούμαν λέει το εξής: «Όταν οι εβραίοι γίνουν κάτι, όταν αποκτήσουν πολιτική και οικονομική εξουσία, τότε ούτε ο Χίτλερ ούτε ο Στάλιν τους φτάνουν σε σκληράδα ή σε απαίσια συμπεριφορά σε αυτούς που έχουν από κάτω. Τους φέρνονται σαν σε σκυλιά. Βάλε έναν Εβραίο σε υψηλή θέση και δεν μπα να είναι ρώσος εβραίος …αμέσως ξεσαλώνει. …Δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» της Κυριακής 27 Ιουλίου του 2001. Ήταν φασίστας ο Τρούμαν;
Μ.Κ: Όχι. Αλλά ήταν υποστηρικτής του εβραικού στοιχείου.
(Στο σημείο αυτό η Πρόεδρος διαβάζει ένα μεγάλο απόσπασμα από το βιβλίο του ναζιστή για να καταλήξει σε αυτό που είπε ο Πλεύρης μόλις πριν)
Μ.Κ: Εγώ ξέρω ότι ο Τρούμαν αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ
Κ.Πλεύρης: Τον κύριο Καντόρ τον ξέρετε….Ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Εβραικού Συμβουλίου ήρθε στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τον κύριο Κωνσταντίνη, στείλανε μια επιστολή στον πρωθυπουργό τον κύριο Καραμανλή…. Ξέρετε τι απήντησε ο κύριος Καραμανλής; Γιατί απήντησε ο κύριος Καραμανλής.
Πρόεδρος (προς τον Πλεύρη): Την απάντηση δεν μας τη δώσατε.
Κ.Πλεύρης: Δεν μου την έδωσε ο Καραμανλής, αλλά απλώς με ειδοποίησαν ότι είπε ότι η κυβέρνηση δεν επεμβαίνει στην ελληνική Δικαιοσύνη που είναι ανεξάρτητη.
Πρόεδρος: Λοιπόν φέρτε το κι αυτό εδώ να το διαβάσουμε
Κ.Πλεύρης: …. Λοιπόν. «Ο κύριος Καντόρ και ο κύριος Μωυσής επεσκέφθησαν στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας». Είναι αλήθεια;
Μ.Κ: Αλήθεια.
Κ.Πλεύρης: … « και εξέφρασαν την ανησυχία για την άνοδο και είσοδο στη Βουλή του ακροδεξιού κόμματος ΛΑΟΣ». Πες τε μου κάτι. Το ΛΑΟΣ το οποίο έχει 10 βουλευτάς τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός αυτούς;
Μ.Κ: Ναι.
Κ.Πλεύρης: Ο ξένος, ο Εβραίος του Ευρωπαικού Εβραικού Συμβουλίου με ποιο δικαίωμα επεμβαίνει στα εσωτερικά μας με τη δική σας συμπαράσταση, συνενοχή και βοήθεια; Με ποιο δικαίωμα επεμβαίνει να μας πει ότι «εκφράζει την ανησυχία του γι αυτούς που εξέλεξε ο ελληνικός λαός;»
Μ.Κ. : Γιατί να μην την εκφράσει;
Κ.Πλεύρης: Συνεχίζουμε. …Τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Έχω εδώ την αλληλογραφία σας. Τον χαρακτηρίσατε αντισημίτη;
Μ.Κ: Ποτέ.
Κ.Πλεύρης: …. λέει ο αρχιεπίσκοπος: « ξέρετε ποιοι βρίσκονται πίσω από το θέμα των ταυτοτήτων; Οι Εβραίοι. Έχουμε πρώτη φορά στοιχεία γι αυτό». Και του λέτε εσείς ότι «μ’ αυτό που λέτε οδηγείτε στη δημιουργία γενικοτέρου αντισημιτικού κλίματος. Το αποτέλεσμα ενός παρομοίου κλίματος είναι: βανδαλισμοί σε εβραικά νεκροταφεία και ιδρύματα». Το γνωστό ..παραμυθάκι!! Ο αρχιεπίσκοπος παρακίνησε ανθρώπους να κάνουν βανδαλισμούς; Ερώτησις. Ο αρχιεπίσκοπος μ’ αυτά τα οποία είπε παρακίνησε – λέτε – να κάνουν πράξεις βίας. Είναι αλήθεια αυτό; Συμφωνείτε;
Μ.Κ: Συμφωνούμε.
Κ.Πλεύρης: Εδώ. «Κεντρικό ισραηλινό συμβούλιο». Καταφέρεστε εναντίον ποιού; Του Καζαντζίδη! Ο Καζαντζίδης – λέτε εσείς – χρησιμοποιεί χωρίς δισταγμό τα γνωστά επιχειρήματα των χιτλερικών για να δικαιολογήσει τα εγκλήματά τους…»
Πρόεδρος: Τι λέει ο Καζαντζίδης λοιπόν….Κύριε Κωνσταντίνη. Τι έλεγε ο Καζαντζίδης;
Μ.Κ: Είχε κάποια διαφορά με κάποιον ομόθρησκό μου – οικονομική διαφορά – και επεκτάθηκε σε όλους τους Εβραίους. Και διαμαρτυρήθηκα για την επέκταση αυτή.
…………………………………..
Κ.Πλεύρης: Για τον Θεοδωράκη που είπε ότι «είστε η ρίζα του κακού» διαμαρτυρηθήκατε;
Μ.Κ: Ο Θεοδωράκης έκανε αυτή τη δήλωση πραγματικά και την πήρε πίσω.
………………………..
Κ.Πλεύρης: Το Ευρωπαικό Εβραικό Συμβούλιο με τον Πρόεδρο του οποίου συναντηθήκατε, ξέρετε ότι έχει εκφράσει τη γνώμη ότι υπάρχει Μακεδονία; …Δες τε το καλλίτερα κυρία Πρόεδρε. (της δείχνει ένα χάρτη). Ο χάρτης είναι. Λέει «Μακεδονία»; Το βλέπετε;
Μ.Κ: Το έγγραφο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου…
Κ.Πλεύρης: Δεν μιλάω γι αυτό.
Πρόεδρος: Για αυτό σας λέει (του δείχνει αυτό που της έδειξε ο Πλεύρης). Αυτό το έχετε δει;
Μ.Κ: ¨Όχι δεν το έχω δει αυτό.
Πρόεδρος: Κρατάει ένα έγγραφο του ΚΙΣ και διαβάζει: « Η Ελλάδα……»
Μ.Κ: (συνεχίζει να διαβάζει από το έγγραφο του ΚΙΣ): « …για να αποδείξει από εβραικές πηγές την ελληνικότητα της Μακεδονίας»
Πρόεδρος: Χρειάζονται δηλαδή εβραικές πηγές για να αποδειχθεί η ελληνικότητα τη Μακεδονίας;
Μ.Κ. : Είναι πηγές όπου αναφέρεται ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.
Πρόεδρος: Ποιες πηγές είναι αυτές;
Μ.Κ: Το γράφει μέσα. Το οποίο χρησιμοποίησε και ο υπουργός ο κύριος Μάρτης και έχει φωτοτυπία στην αγγλική. Το χρησιμοποίησε το υπουργείο εξωτερικών για να αποδείξει την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
…………………………………..
Πρόεδρος: .. Πάντως εσείς λέτε σαν Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο ότι…
Μ.Κ: . .Ότι υποστηρίξαμε το θέμα
Πρόεδρος: Δεν θα συνεχίσουμε τώρα για το μακεδονικό ζήτημα. Ο καθένας μπορεί να έχει όποιες θέσεις θέλει. Είτε εβραίος στο θρήσκευμα είτε χριστιανός.
Κ.Πλεύρης: Εγώ κύριε κατεδικάσθην διότι σας έθιξα ως θρησκεία; Ως φυλή; Ως εθνικότης; Διότι ως φυλή δεν μπορώ να σας θίξω γιατί είσθε Έλλην (ειρωνικά).΄Ετσι δεν είναι; Σαν έθνος δεν μπορώ να σας θίξω γιατί είσθε έλληνας. Σας έθιξα ως θρησκεία. Εγώ όμως δεν καταδικάσθηκα γι αυτό. Εγώ ξέρετε γιατί κατεδικάσθην; Γιατί σας έθιξα ως φυλή. Είστε λοιπόν – λέτε- Έλληνας. Και η θρησκεία σας πιστεύει ότι προορίζεσθε να κυριαρχήσετε σ’ όλο τον κόσμο;
Μ.Κ: Όχι.
Κ.Πλεύρης: Για να είστε Εβραίος στο θρήσκευμα πρέπει υποχρεωτικά η μητέρα σας να είναι εβραία;
Πρόεδρος: Γιατί κάποιος αν ακολουθήσει τις εβραικές ….δεν γίνεται;
Κ.Πλεύρης: Κυρία Πρόεδρε ακούστε με. (…………)
Πρόεδρος: Τι είναι αυτό που μας δίνετε;
Κ.Πλεύρης: Είναι μια συνέντευξις του ραββίνου, του κυρίου Φριζή που ήτανε εδώ, ο οποίος λέει: «..στο θέμα της θρησκείας είναι κάποιος εβραίος εφόσον είναι η μητέρα του Εβραία»
Πρόεδρος: Τι σας απασχολεί; Θέλετε να γίνετε εβραίος;
(γέλια στην αίθουσα)
Πρόεδρος: Παρακαλώ! Τι σας απασχολεί εσάς; Κάθε θρησκεία έχει τους κανόνες της.
Κ.Πλεύρης: Να σας πω. Πρώτον ότι σας είπε όχι. Ότι μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε.
Πρόεδρος: Το πρόβλημα ποιο είναι;
Κ.Πλεύρης: Το πρόβλημα είναι ότι είναι ρατσιστική θρησκεία
(…………………….)
Κ.Πλεύρης: Η Ισραηλιτική Κοινότητα λέει: «Δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε τη μνήμη των νεκρών αδελφών μας εκ των οποίων πάνω από 70.000 σκοτωθήκανε..» Σκοτωθήκανε 70.000 εβραίοι. Καμία αντίρρησις. Αυτό λοιπόν το δέχεστε. Εδώ έχουμε από την «Ελευθεροτυπία» ένα άρθρο της κυρίας Μπεβανίστε, εβραία. Και λέει: « Η Ελλάδα έχασε συνολικά 65.000 εβραίους». Προσέχτε. Εδώ λένε «πάνω από 70.000» κι εδώ λένε «65.000». Εγώ ως ιστορικός, δεν πρέπει να ρωτήσω; Πάνω από 70 ήσαν ή 65;
Πρόεδρος: Έχει σημασία κύριε Πλεύρη αν είναι 65 ή 70;
…………………………………………………………………….
Πρόεδρος: Ο κύριος Πλεύρης ο συνήγορος έχει το λόγο.
Θανάσης Πλεύρης (βουλευτής και συνήγορος υπεράσπισης του Κ. Πλεύρη): …Οι εκδόσεις «Κάκτος» το 2006 έβγαλαν το Μάιν Κάμπφ του Αδόλφου Χίτλερ;
Μ.Κ: Πιθανώς.
Θανάσης Πλεύρης: Όχι πιθανώς. …Έβγαλε ο «Κάκτος» το «Μάιν Κάμπφ». Πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο αντισημιτικό βιβλίο.
Μ.Κ: Τώρα ο πατέρας σας το έφαγε το «Μαιν Κάμπφ»!
(γέλια στην αίθουσα)
Κ.Πλεύρης (κατηγορούμενος): Κυρία Πρόεδρε…ξεπέρασα τον Χίτλερ;
Μ.Κ: Βεβαίως. 1400 σελίδες βιβλίο αντισημιτικό δεν έχει ξαναγίνει!
……………………………..
Θανάσης Πλεύρης: ….Φαντάζομαι ότι το «Μαιν Κάμπφ» θα πουλούσε περισσότερο. Γιατί ακόμα κι αν λέτε ότι τον έχει ξεπεράσει ( ο κατηγορούμενος), ο Αδόλφος Χίτλερ..θα πουλάει περισσότερο από τον Κώστα Πλεύρη.
Μ.Κ: Εσείς θα ξέρετε που έχετε εντριφήσει σ’ αυτά.
Θανάσης Πλεύρης: Εγώ δεν έχω εντριφήσει σ’ αυτά τα βιβλία. Εγώ λέω όμως ότι η λογική λέει ότι κάποιος που ασπάζεται το ναζισμό, ποιο βιβλίο θεωρεί ευαγγέλιό του από τα δύο; Σας ρωτώ. Γιατί κάποιος να μη διαβάσει το «Μάιν Κάμπφ», τον «Αγώνα μου» και να κάνει όλες αυτές τις πράξεις που λέτε; Και πρέπει να έχει διαβάσει το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη;
Μ.Κ: Όσοι διάβασαν αυτό το βιβλίο (εννοεί του Χίτλερ) οι πράξεις έγιναν! Και τα 6 εκατομμύρια Εβραίοι…
Θανάσης Πλεύρης: Μπορεί να διαβάσαν άτομα που δε ζούσαν κύριε Κωνσταντίνη (!!) Σας λέω. Αυτή τη στιγμή κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Το 2006. Και το διάβασε ένας 18 χρονώ – που δε ζούσε όταν έγιναν τα εγκλήματα – μπορεί να πάει να κάνει μια σβάστιγκα σ’ ένα νεκροταφείο ή δεν μπορεί;
Πρόεδρος: Κύριε Κωνσταντίνη έχετε διαβάσει εσείς τον «Αγώνα»;
Μ.Κ: ¨Όχι.
(……..)
Θανάσης Πλεύρης: Αυτό το βιβλίο έχει διαβαστεί πολύ.
Μ.Κ: Συμφωνώ! Και έχει στοιχίσει 6 εκατομμύρια ανθρώπους, εβραίους!
Θανάσης Πλεύρης: Άλλους ανθρώπους δεν έχει στοιχίσει;
Μ.Κ: Βεβαίως.
Θανάσης Πλεύρης: Να σας ρωτήσω κάτι: Σ’ αυτό εδώ το βιβλίο. Αναφέρατε κάποια περιστατικά. Και θέλω γρήγορη εξέταση. Κάποια αναφορά – οποιαδήποτε – ..λέει πουθενά μέσα «γράψτε συνθήματα στους τοίχους»;
Μ.Κ: Στους τοίχους όχι. Αλλά προτρέπει σε βία
Πρόεδρος: Τόπατε κατ’ επανάληψη.
(…………….)

Συνήγορος υπεράσπισης του ναζιστή Στανέλος: Κύριε Κωνσταντίνη. Ερωτηθήκατε και από την κυρία Εισαγγελέα. Επειδή ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι οι Εβραίοι ένεκα της θρησκευτικής πεποιθήσεως και γαλουχήσεως από..την τρυφερή τους ηλικία..
Πρόεδρος: Από το Ταλμούδ.. Εσείς είστε ειδικός ταλμουδιστής..
Συνήγορος Στανέλος: ….αναπτύσσουν ένα αίσθημα (..) έναντι όλων των υπολοίπων εθνών του πλανήτη. Σας ερωτώ λοιπόν εγώ: αυτά τα αποσπάσματα του Ταλμούδ που αναφέρει, είναι αποσπάσματα που κάποιος άνθρωπος είναι εύκολο να τα βρεί; Τα ίδια. Αυτά! Για τα οποία εκφράζει την έκπληξη και την οργή του ; Ή είναι κάτι πραγματικά περιθωριακό;
Μ.Κ: Εγώ δεν είμαι ταλμουδιστής…Όλοι οι πρόγονοί μου έχουνε γεννηθεί στην Ελλάδα. Και έχουνε πολεμήσει κατά καιρούς σε όλους τους απελευθερωτικούς πολέμους…
Πρόεδρος: Δεν είναι ταλμουδιστής ο κύριος Κωνσταντίνης. Άλλη ερώτηση
Μ.Κ: …έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, σε χριστιανικό σχολείο. Από το νηπιαγωγείο μέχρι τις σπουδές μου.
Συν. Στανέλος: Δεν είστε ταλμουδιστής. Ούτε εγώ είμαι! ….Δεν έχετε εντρυφήσει και δεν ξέρετε. Πείτε μου λοιπόν κάτι. Εγώ σας δείχνω εδώ και τα καταθέτω στο δικαστήριο (από το διαδίκτυο) με αντίστοιχες μεταφράσεις…
Πρόεδρος: Αναφορές από το Ταλμούδ
Συν. Στανέλος: Από το διαδίκτυο μερικές από χιλιάδες. 68.000 αναφορές με μία πρώτη επαφή. Μεταφρασμένα κυρία Πρόεδρε (τα καταθέτει στην Πρόεδρο) εις τα κρίσιμα (σημεία). Επίσης σας καταθέτω τις αναφορές – με κόκκινο – ακριβώς αυτές που είναι όμοιες με Πλεύρη….
Πρόεδρος: (διαβάζει από αυτά που τις έδωσε ο συνήγορος): «Κάθε Εβραίος μπορεί με ψεύδη και ψευδορκίες να καταστρέφει έναν άπιστο» (!!!)
Πρόεδρος: .. Αυτά λέτε που είναι με κόκκινο είναι …
Συν. Στανέλος: Είναι αυτά που λέει ο Πλεύρης μέσα. Δεν είναι κάτι δύσκολο να τα βρει. Και τώρα πείτε μου κάτι άλλο. Στην Ελλάδα (απευθύνεται προς την Πρόεδρο):
Είναι αυτό κυρία Πρόεδρε – σας το δίδω – είναι από ιστοσελίδα όπου έχουνε αναρτήσει οι αντιρατσιστικές οργανώσεις της Γερμανίας!
Πρόεδρος: (Τα διαβάζει): «Δίκτυο αντιναζί…»
Συν. Στανέλος: Έτσι! Απίστευτα αποσπάσματα από το Ταλμούδ. Όλα ακριβώς!
Πρόεδρος: Μάλιστα.
(………………)
Συν. Στανέλος: Σας ερωτώ: Στην Αθήνα υπάρχει ειδική Σχολή Ταλμουδιστών;
Μ.Κ: Όχι.
Συν. Στανέλος: Η Χαμπάντ της Ελλάδος κάνει εβδομαδιαία μελέτη του Ταλμούδ και της Τορά σε συνεργασία με σας;
Μ.Κ: Δικαίωμά της να το κάνει….
Πρόεδρος: ….Όποιος θέλει κάνει. Μην τον πιέζετε τον άνθρωπο..
Συν. Στανέλος: Μα δεν τον πιέζω.
Πρόεδρος: Ποιο είναι το μεμπτόν;
Στανέλος: Κανένα. Εγώ σας δείχνω για να δείτε ποια είναι η απήχηση και η πραγματική επαφή του εβραικού στοιχείου με το Ταλμούδ. Και δικαίωμά τους. Αλλά μη μας κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα! ….Εσείς (προς τον μάρτυρα) τυχαίνει να μην ξέρετε τίποτα!
Μ.Κ: ¨Όχι «τυχαίνει». Δεν γνωρίζω παρόλο που είμαι Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και δεν υπάρχει στην Ελλάδα ταλμουδική σχολή!
Στανέλος: Καλώς. Αναφέρατε κι εσείς ορισμένες αναγραφές συνθημάτων και σβάστικες.
Μ.Κ: Πλήθος.
Στανέλος: Μάλιστα. Από το 2006 και μετά.. εγώ συγκράτησα τις ημερομηνίες. Και σας ερωτώ: το 2006 – 2007 υπήρξε εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή; Στο Λίβανο με τη Χαζμπολάχ και τώρα με τη Χαμάς;
Μ.Κ: Κατά περιόδους.
Στανέλος: Μάλιστα. Γνωρίζετε αν η Χεζμπολάχ και η Χαμάς χρησιμοποιεί σύμβολα και ιεραρχίες του γερμανικού στρατού, ακριβώς για να εκφράσει με τον πιο έντονο τρόπο…
Πρόεδρος: ..Τον αντισημιτισμό τους.
Στανέλος: Μάλιστα! Το ξέρετε αυτό;
Μ.Κ: Όχι.
Στανέλος: Ορίστε κυρία Πρόεδρε. Την καταθέτω στο δικαστήριό σας. (δίνει στην Πρόεδρο φωτογραφία της Χεζμπολάχ που χαιρετάει ναζιστικά. Η Πρόεδρος τη βλέπει)
Στανέλος: Κυρία Πρόεδρε. Καταθέτω στο δικαστήριό σας, ωτογραφία του 4ου τάγματος της Χεζμπολάχ σε παράταξη, με τον ρωματικό χαιρετισμό (!!!)..Από κει τον πήρε και ο εθνικοσοσιαλισμός. ….Είναι χαιρετισμός προς τον Ήλιο (!)
Πρόεδρος: Προς τον ήλιο είναι ή προς το σκότος;
Στανέλος: Έτσι λένε οι (..) Προέρχεται από τον ήλιο. Σας ερωτώ λοιπόν. Αυτά τα συνθήματα, εσείς αποκλείετε να είναι γραμμένα από ανθρώπους οι οποίοι βλέποντας στην τηλεόραση τις σφαγές, βλέποντας στο διαδίκτυο αυτά τα απάνθρωπα εγκλήματα, διαβάζοντας εφημερίδες… εσείς αποκλείετε την σύνδεση αυτών των αναγραφών που σας ενοχλούν εσάς, με τα εγκλήματα και με την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή;
Μ.Κ: Το αποκλείω.
Στανέλος: Για ποιο λόγο;
Μ.Κ: Για το λόγο ότι αυτά έγιναν σε χρόνο που δεν υπήρχε ούτε η Χεζμπολάχ ούτε η…
Πρόεδρος: Το είπατε! Άλλη ερώτηση.
………………..
Στανέλος: Είπατε ότι …γιατί αυτά μας λέτε. Ότι οι πράξεις βίας ήταν η αναγραφή των συνθημάτων…
Μ.Κ: Όχι μόνο κύριε συνήγορε. Και τα απειλητικά μηνύματα και οι βανδαλισμοί στα εβραικά νεκροταφεία.
Στανέλος: Θέλω να μου πείτε κάτι. Στο κέντρο της Αθήνας περνάτε φαντάζομαι.
Μ.Κ: Πέντε φορές την ημέρα.
Στανέλος: Έχετε δει κανένα κτίριο στο οποίο να μην είναι γραμμένο; Εσείς γιατί έχετε την αξίωση στην κοινωνία που ζούμε – με αυτές τις ασχημίες που υπάρχουνε – μόνον εσείς να είστε στο απυρόβλητο; (!!! )
Μ.Κ: ..Είναι ρατσιστικά συνθήματα ενώ τα άλλα είναι ότι θέλετε..
Στανέλος: Τι είναι; Δηλαδή να ανεχόμαστε το «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» και να ανεχόμαστε τον «κανιβαλικό αντισημιτισμό της κ. Παγουτέλη» (Σημ. δική μας: αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και ψεύδεται γιατί η ανακοίνωση της ΑΠ δεν αναφέρεται στον «κανιβαλικό αντισημιτισμό της Παγουτέλη» )
Το γράφουν οι μάρτυρες που κατέθεσαν τη μήνυση! Και αυτό εσείς το επιδοκιμάζετε και το μόνο που αποδοκιμάζετε είναι ένα βιβλίο 1400 σελίδων;
Μ.Κ: Εγώ αποδοκιμάζω κάθε ρατσιστικό βιβλίο που κυκλοφορεί
(Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει η Πρόεδρος και απευθύνεται προς τον κ. Κωνσταντίνη):
Πρόεδρος: Κύριε Κωνσταντίνη έχετε διαβάσει αυτό που σας είπε ο συνάδελφος εδώ (ο συνήγορος) για την άποψη της μειοψηφίας; (αναφέρεται στην μειοψηφούσα άποψη της κ. Παγουτέλη στην πρωτόδικη απόφαση )
Μ.Κ: Όχι δεν την έχω διαβάσει.
Πρόεδρος: Έχετε δει την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία τι γράφει;
(Επεμβαίνει ο ναζιστής Κ.Πλεύρης): Έχει βγάλει χειρότερα! Χειρότερες ανακοινώσεις έχει βγάλει εναντίον των δικαστών!!
Μ.Κ: Πές τε μου μία! Πές τε μου μία! Εγώ σέβομαι κάθε δικαστήριο
Κ. Πλεύρης: Να σας τη δώσω τώρα! Τώρα!
Πρόεδρος: Επειδή εσείς έχετε μια θεσμική ιδιότητα την άποψή σας πάνω σ’ αυτό! Ή δεν έχετε άποψη επ’ αυτού;
Μ.Κ: Επί του σχετικού υπομνήματος; Ομολογώ ότι δεν έχω καμία θέση.
Πρόεδρος: Αυτή είναι θέση σας! Ότι « δεν έχω καμία θέση». Μάλιστα. Δεν σας ενόχλησε τίποτε. Δεν σας ενοχλεί τίποτε από αυτό (εννοεί την ανακοίνωση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλία).
Μ.Κ: Με ενόχλησε…
Πρόεδρος: Δεν το είπατε όμως. «Δεν έχω καμία άποψη» είπατε!
Μ.Κ: Με ενόχλησε. Με ενόχλησε η θέση της δικαστού.
Πρόεδρος (έντονα): Άαα!!... η θέση της δικαστού!! Η θέση της δικαστού σας ενόχλησε ε;; Όχι ότι γράφεται στο κείμενο της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας!....Δεν έχει καμία οξεία έκφραση, ούτε προτρέπει. Αυτό (η ανακοίνωση) ξέρετε αν προτρέπει σε πράξεις βίας;; Αυτό το κείμενο;
Μ.Κ: Αυτό δεν το ξέρω.
Πρόεδρος: Έ, πως δεν το κατανοείτε! Το ένα το κατανοείτε. Το άλλο δεν το κατανοείτε; Γιατί; Δεν το ξέρατε;
Μ.Κ: Οπωσδήποτε….
Πρόεδρος (τον διακόπτει): Επειδή σας θεωρώ αντικειμενικό μάρτυρα πρέπει να το ξέρατε. Δεν μπορεί! Και γνώμη έχετε, γράμματα γνωρίζετε, λογική έχετε. Δεν γνωρίζετε αν αυτό (το κείμενο) προτρέπει σε κάποιες πράξεις; Δεν αποτελεί αυτό προτροπή; Το αποδοκιμάζετε ή το.. επιδοκιμάζετε;
Μ.Κ: Ποιο;
Πρόεδρος: Αυτό το κείμενο! Της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας σας ρωτώ τώρα! Δεν σας ρωτώ για άλλο!
Μ.Κ: Όχι το κείμενο της κυρίας Παγουτέλη;
Πρόεδρος: Αφήστε. Αυτό είναι απόφαση. Η γνώμη της μειοψηφίας. Καλή ή κακή.. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς.
Μ.Κ (καταλαβαίνει ότι τον ρωτά για το κείμενο της ΑΠ και όχι για το κείμενο της Παγουτέλη): Όχι. Δεν το αποδοκιμάζω!
Πρόεδρος (έντονα): Δεν το αποδοκιμάζετε! Μάλιστα! Δεν αποδοκιμάζετε λοιπόν το κείμενο της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας αναφορικά με την έκφραση της γνώμης της μειοψηφίας.
Μ.Κ: Μάλιστα.
……………………….