ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21 Γενάρη 2009
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛ-ΝΑΖΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καταδικάζει το κύμα της αντισημιτικής βίας που έχει ξεσπάσει στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες και καταγγέλλει τις πολιτικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ που με τη σιωπή τους την καλύπτουν. Οι επιθέσεις στις εβραϊκές συναγωγές του Βόλου, της Λάρισας και της Κέρκυρας, η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα και οι βεβηλώσεις των νεκροταφείων στην Αθήνα και στα Γιάννινα είναι ναζιστικού τύπου είτε οι δράστες τους είναι ανοιχτοί ναζιστές είτε εμφανίζονται σαν αναρχικοί και αριστεροί. Με το πρόσχημα του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα στοχοποιούν κάθε Εβραίο σαν υπεύθυνο για την πολιτική του Ισραήλ, εφαρμόζοντας τη ρατσιστική θεωρία της «συλλογικής ευθύνης» ενώ εμφανίζουν τον αντισημιτισμό τους σαν αντισιωνισμό.
Δεν ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι του 2006 το λεγόμενο ΚΚΕ ανέλαβε ανοιχτά την ευθύνη για τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη στη βάση αυτής της θεωρίας και με αφορμή τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χεζμπολά στο Λίβανο.
Σημειώνουμε ότι το ΛΑΟΣ πλειοδότησε σε αντισημιτική προπαγάνδα με ένα κατάπτυστο άρθρο στην εφημερίδα «Α1» που αναφέρει ότι «ο Εβραίος μυρίζει αίμα».
Οι επιθέσεις αυτές χτυπάνε στην καρδιά κάθε δημοκρατικό άνθρωπο. Καλούμε όλους τους δημοκράτες να εμποδίσουν την εξάπλωση του αντισημιτισμού που είναι προάγγελος φασισμού.

Αθήνα, 21 Γενάρη 2009