ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΗΣ ΙΡΒΙΝΓΚ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Από τις αρχές Οκτωβρίου η ιστοσελίδα του φιλοναζιστή ιστορικού Ντέιβιντ Ίρβινγκ διαφημίζει την παρουσίαση από τον ίδιο του νέου του βιβλίου «Ο πόλεμος των στρατηγών» στα ελληνικά στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στις 25 Οκτώβρη. Στην ίδια εκδήλωση της οποίας διοργανωτής είναι εκδοτικός οίκος «Ιωλκός» ο Ίρβινγκ θα μιλούσε για τη θέση της Ελλάδας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τρεις μόλις μέρες πριν από την 28η Οκτωβρίου ημέρα εθνικής γιορτής του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού. Η είδηση παρουσιάστηκε ταυτόχρονα από την ιντερνετική πύλη των ναζιστών «Μέανδρος».

Ο Ντέιβιντ Ίρβινγκ έχει καταδικαστεί στην Αγγλία μετά από μια δικαστική διαμάχη που διήρκεσε 5 χρόνια σαν «αρνητής του ολοκαυτώματος», «ρατσιστής» και «αντισημίτης» ενώ υπάρχει γι’ αυτόν απαγόρευση εισόδου σε αρκετές χώρες του κόσμου όπως στη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Καναδά.

Θα ήταν μεγάλη πρόκληση για τη δημοκρατία στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη αν αυτός ο απολογητής του χιτλερισμού, διεθνές ίνδαλμα των ναζιστών, κατάφερνε να βρεθεί στην Ελλάδα, μέλος της Ενωμένης Ευρώπης, για να παρουσιάσει τους γνωστούς και καταδικασμένους ανιστόρητους αντισημιτικούς και φιλοναζιστικούς ισχυρισμούς του, και μάλιστα σε χώρο της ένωσης των ελλήνων δημοσιογράφων.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία αμέσως μόλις έμαθε για την προγραμματισμένη εκδήλωση έκανε προφορική και γραπτή διαμαρτυρία προς την ΕΣΗΕΑ, ζητώντας να μην επιτρέψει στον Ίρβινγκ να χρησιμοποιήσει την αίθουσα της. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να μη δεχθεί τον Ίρβινγκ, τον οποία χαρακτήρισε ανεπιθύμητο ως προπαγανδιστή του ιστορικού αναθεωρητισμού και αρνητή του Ολοκαυτώματος, αντισημίτη και ρατσιστή, ενώ το σκάνδαλο πήρε δημοσιότητα στον τύπο. Ενάντια στην επίσκεψη του Ίρβινγκ στην Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.

Παρόλα αυτά συνεχίζει να υπάρχει ο κίνδυνος της επίσκεψης του Ίρβινγκ στη χώρα μας, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι θα βρει νέο χώρο για την παρουσίαση του βιβλίου του. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Έχει προηγηθεί η ομιλία του Ίρβινγκ στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2003, σε χώρο του πολεμικού μουσείου που του είχαν παραχωρήσει οι έλληνες στρατιωτικοί. Τότε, μπροστά σε στρατιωτικούς και βουλευτές κάτω από τα χειροκροτήματα των μελών της «Χρ. Αυγής», παρουσίασε το βιβλίο του με τον τίτλο «Ο πόλεμος του Χίτλερ» (σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γκοβόστη) με το οποίο επιχειρούσε να αθωώσει τον Χίτλερ από οποιαδήποτε ευθύνη για το Ολοκαύτωμα.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί κάθε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα και κάθε πολίτη να αρνηθεί να παραχωρήσει οποιοδήποτε χώρο στην Ελλάδα στον υμνητή του ναζισμού.