: 35,

ANTINAZI INITIATIVE

TEL-FAX: 2105232553
e-mail antinazi: info@antinazi.gr
ENGLISH

ΑΙΣΧΟΣ!!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΗΣ,

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ

Μσα στην εκκωφαντικ σιωπ των κομμτων που τους κρατνε νμιμους
Με τη συνδρομ του Ποινικο Κδικα ΣΥΡΙΖΑ που διατρησε η ΝΔ
Με την αξιοποηση της συμμαχας της ντροπς ΚΕΕΡΦΑ-ΠΑΜΕ και Χ.Α. μσα στη δκη κατ των προστατευμενων μαρτρων κατηγορας

ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΑΖΙ

Η ΟΑΚΚΕ και η Αντιναζιστικ Πρωτοβουλα καταγγλλουν την κατπτυστη φιλοναζιστικ εισαγγελικ πρταση που αποτελε πρκληση για τη δημοκρατα στη χρα, και να σημεο καμπς για την πορεα εκφασισμο της απ τη στιγμ που δεν ξεσκωσε κμα καταγγελιν απ κοινοβουλευτικ κμματα και θεσμικος παργοντες μσα κι ξω απ τη δικαιοσνη. Κυρως τρα αποδεικνεται περισστερο απ ποτ πσο πολτιμες υπηρεσες προσφρουν οι πολιτικο προσττες των ναζιστν για τη νομιμοποηση της ναζιστικς βας ταν για χρνια τους κρατνε στη νομιμτητα σαν «πολιτικ κμμα», και με επικεφαλς την ψευτοαριστερ χουν με κθε τρπο αντιπαλψει το αντιφασιστικ ατημα για το «εκτς νμου» της ναζιστικς Χ.Α.
λα τα εισαγγελικ επιχειρματα βασστηκαν πνω σε αυτ το να και κεντρικ.
τσι μπρεσε η εισαγγελας να λειτουργσει σα συνγορος υπερσπισης και να ρωτει «τι φελος θα εχε το κμμα της Χ.Α;» απ βαιες και δολοφονικς επιθσεις. Πργματι να δημοκρατικ πολιτικ κμμα δεν μπορε να εχε φελος. Μα ναζιστικ οργνωση μως που ο διος ο χαρακτρας της σημανει τι οι ηγτες της και τα μλη της οργαννονται για ναν και μνο λγο, την σκηση ρατσιστικς και φασιστικς βας και τρομοκρατας, χει ακριβς το φελος που επιδικει απ το σκοπ της σστασης της. Γι’ αυτ πρπει να βγανει εκτς νμου.
Η εισαγγελας πρτεινε την αθωση των ναζιστν βουλευτν για συγκρτηση και λειτουργα εγκληματικς συμμορας, και την απαλλαγ απ κθε ευθνη της «Χρ. Αυγς» για την οργνωση της δολοφονας του Π. Φσσα, και των δολοφονικν επιθσεων ενντια στους Αιγπτιους ψαρδες και τους συνδικαλιστς του ΠΑΜΕ.
Ββαια το δικαστριο δεν εναι υποχρεωμνο να ακολουθσει την εισαγγελικ πρταση, και θεωρητικ χει τη δυναττητα και να την ανατρψει ολοκληρωτικ. Ωστσο, η εκκωφαντικ σιωπ των κομμτων εκτς απ δυο τυπικς κουβντες που ψλισε το ψευτοΚΚΕ, και μια χι κεντρικ ανακονωση, αλλ του «Τομα Δικαιωμτων» του ΣΥΡΙΖΑ, δεχνει τι χει στρωθε ο δρμος για αθωσεις και ελαφρις ποινς κποιων στελεχν. Σε κθε περπτωση η αθωωτικ πρταση απ την εισαγγελα της δρας ενισχει και τη «Χρυσ Αυγ» και το χρυσαυγιτισμ και δνει ενθρρυνση σε κθε φασστα και ρατσιστ τραμποκο.
Σμφωνα με την εισαγγελικ αγρευση ταν λα μεμονωμνα περιστατικ και τυχαα. Τυχαοι δολοφνοι και τραμποκοι με μπλοζες της «Χρ. Αυγς» που τις φοροσαν χωρς να σημανει κτι αυτ, και κυρως χωρς συγκεκριμνα κνητρα, επλεξαν τυχαα θματα, σκτωσαν, μτωσαν ανθρπους, νοιξαν κεφλια, τυχαα πλα περιφρονταν κατ λθος απ να συλλεκτικ βτσιο στα γραφεα της Χ.Α. και στα σπτια των βουλευτν της. Η εκπρσωπος του κρτους, δεν αναγνρισε καννα στοιχεο που να δικαινει τα θματα σαν στχους ναζιστικς και ρατσιστικς βας, και να οδηγε στην καταδκη της ηγεσας της συμμορας και των δολοφνων-τραμποκων της σαν εντεταλμνων μελν της. δωσε δκιο μνο στο δολοφνο Ρουπακι, που δλωσε μσα στο δικαστριο τι το γκλημ του ταν απλ μια δολοφονα. ξερε σε ποιο δικαστριο μλαγε, σε αυτ που μπορον οι δολοφνοι να γρφουν εισαγγελικς αγορεσεις. Υπρχει μεγαλτερος διασυρμς για να κρτος, για το πολιτικ σστημα και τους θεσμος μιας δημοκρατικς υποτθεται χρας απ το να χει στην δρα ττοιους εισαγγελες; Κι μως λοι συνχισαν τη μρα τους ασυγκνητοι με ψηλ το κεφλι, Πρεδροι Δημοκρατας, πρωθυπουργο, υπουργο δικαιοσνης, νυν και πρην, λοι μειναν ατραχοι.
Για λα τα κατπτυστα «αθος», που πρτεινε η εισαγγελας υπρχουν αντστοιχοι πολιτικο νοχοι. Στην τελευταα φση αυτς της δκης ο πιο κραυγαλος ττοιος νοχος εναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αλλαγ του ποινικο νμου κυρως στο σκλος για την εγκληματικ οργνωση το οποο φησε ανγγιχτο επσης για να προστατεσει τους ναζ η κυβρνηση της ΝΔ. τσι, για να χαρακτηρισθε μα συμμορα εγκληματικ οργνωση σμφωνα με το νο Ποινικ Κδικα δεν αρκε πλον η συγκρτησ της με σκοπ την τλεση κακουργημτων, αλλ ηδιαρκς εγκληματικ της δρση,δηλαδ να χει πολλ ττοια κακουργματα και σε να βθος χρνου (!) Η Εισαγγελας αξιοποησε στο πακρο αυτ τη διταξη και δλωσε τι δεν αρκον πντε κακουργματα που αναφρθηκαν στη δκη, για τα οποα δεν προκπτει και με σαφνεια τι εμπλκονταν μλη της Χ.Α., πως η περπτωση της δολοφονας του Λουκμν.
Ασφαλς θα ταν πολλαπλσια περισστερες οι δικογραφες αν σε αυτ τη δκη εχαν δη βγει εκτς νμου οι ναζ οπτε θα εχαν ανοξει τα στματα των πραγματικ χιλιδων τρομοκρατημνων μεταναστν, προσφγων, νεολαων που χουν δεχθε δολοφονικς επιθσεις χωρς να τις χουν καταγγελει. Ακριβς αυτ εναι που τνιζαν απ την πρτη στιγμ της δκης η Αντιναζιστικ Πρωτοβουλα και η ΟΑΚΚΕ λγοντας τι ταν πρκειται για δκες εγκληματιν ναζ πρτα εξασφαλζεται η στρατιωτικ τους συντριβ (ταν εναι κρτη) η αστυνομικ τους δωξη και η θση τους εκτς νμου (ταν εναι συμμορες) και μετ γνεται η ποινικ τους καταδκη. Ττοιες δκες, που επιπλον μνουν στο μεγαλτερο μρος τους μακρυ απ τα φτα της τηλεοπτικς δημοσιτητας εναι φτιαγμνες απ τη μια για τον καθησυχασμ των δημοκρατν, κυρως στο εξωτερικ και απ την λλη για την πολιτικ ελφρυνση της θσης των ναζιστικν συμμοριν τουλχιστον σαν πολιτικ διωκμενων απ το «σστημα».
Σε τι αφορ το χαρακτηρισμ των θυμτων σα στχων της Χ.Α., προπθεση για την οργνωση απ αυτν των επιθσεων, η εισαγγελας επμεινε σε δο σημεα:
Το να, και το πιο αποκαλυπτικ για τη φση της πολιτικς αγωγς ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοΚΚΕ ταν η αμφισβτηση των μαρτυριν των προστατευμενων μαρτρων κατηγορας που μνο αυτο θα μποροσαν να χουν καταλυτικ μαρτυρα για το θμα των στχων αφο ταν πρην χρυσαυγτες, και μλησαν ειδικ για τη στοχοποηση του Π. Φσσα. Για αυτς η εισαγγελας επε τι εναι αναξιπιστες γιατ οι προστατευμενοι μρτυρες πεσαν σε αντιφσεις !!! Η εισαγγελας μπρεσε να ακυρσει τσι εκολα τις μαρτυρες των προστατευμενων μαρτρων γιατ αυτς εχαν δη ακυρωθε απ τους συνηγρους της πολιτικς αγωγς ΚΕΕΡΦΑ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΠΑΜΕ ταν ζτησαν να μην εξεταστον οι προστατευμενοι μρτυρες σε πλρη σμπλευση με τους συνηγρους των ναζιστν, εν στη συνχεια απεχαν απ την εξτασ τους. Δηλαδ την δια στιγμ που οι συνγοροι των ναζιστν διατρησαν το δικαωμ τους για μια ττοια εξταση, στε να τους βγλουν αναξιπιστους ακριβς αυτο μειναν ακλυπτοι και απροσττευτοι απ τους συνηγρους πολιτικς αγωγς!!! Αυτ την πρακτικ την ακολοθησαν σε μα δκη που εχε προηγηθεμπαρζ τρομοκρτησης, προσβολν και των προπηλακισμν των φανερν μαρτρων κατηγορας απ τους διους τους ναζιστς και τους δικηγρους τους με την ανοχ της δρας και των πολιτικν κομμτων. Το επιχερημα των συνηγρων πολιτικς αγωγς της επιλογς των ΣΥΡΙΖΑ-ψευτοΚΚΕ ταν τι τσι θα νομιμοποισουν την εφαρμογ του μτρου στις περιπτσεις διξεων με τον «τρομονμο». Την δια στιγμ, δηλαδ, που αμφισβητοσαν το κρτος σαν προσττη αξιπιστων μαρτρων στην περπτωση μιας βας, της 17νοεμβρτικου τπου, που χαρακτριζαν σαν επαναστατικ, υποστριξαν με τη στση τους τι το διο κρτος κνει μια επιχερηση για να στσει μρτυρες κατηγορας και κατ της ναζιστικς βας, συμπλοντας ουσιαστικ με τους ναζιστς που μιλοσαν για πολιτικ δωξη. Αλλωστε λη η λογικ των ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοΚΚΕ για να μη βγει εκτς νμου η ΧΑ εναι τι αν βγει αυτ θα βγον και οι κομμουνιστς. Ετσι χι μνο γνονται σμμαχοι των ναζ, αλλ δικαινουν το επιχερημα των φιλελεθερων τι σταλινικο σον ναζ. Θυμζουμε τι ταν οι αυτοαποκαλομενοι κομμουνιστς ταν πραγματικο κομμουνιστς, δηλαδ πριν το 1956, ακμα και ταν σαν στην παρανομα μετ το 1947 οι διοι ζητοσαν να τεθον εκτς νμου οι ναζ και οι συνεργτες των ναζ. Ποτ δεν στριξαν τους ναζ για να γνουν να μενουν νμιμοι οι διοι. Αλλωστε μνο με την απλυτη και νευ ρων αντθεση τους στο ναζισμ αποδεικνουν στις μζες οι κομμουνιστς τι εναι οι πρωταθλητς της δημοκρατας. Αλλ αυτο εδ οι ψευτοαριστερο δεν εναι οι διδοχοι των αντιναζιστν της Γ Διεθνος του 30 και του 40. Εναι οι διδοχοι των τροτσκιστν που κραυγαζαν οτε Χτλερ οτε Στλιν ενντια στα αντιφασιστικ μτωπα και μειναν στην ιστορα σαν αντικειμενικο συνεργτες των ναζ. Τρα απλ αντι για αντικεμενικο συνεργτες εναι και υποκειμενικο αφο απαιτον τη νομιμτητα τους!!!
Το δετερο ελεειν σημεο της αγρευσης της εισαγγελως ταν η αμφισβτηση του ναζιστικο χαρακτρα της Χ.Α. που θα δικαιολογοσε την κατηγορα της στοχοποησης των θυμτων. Πετχτηκαν στο καλθι των αχρστων πλθος στοιχεων, που πρσφεραν ακμα και τα αρχεα της Αντιναζιστικς Πρωτοβουλας αλλ και η πολχρονη και εντατικ ρευνα πνω σε αυτ δημοκρατν δημοσιογρφων για την οποα επε τι πρκειται για «εκτιμσεις». Εναι πολ χαρακτηριστικ η αναφορ της στον ειδικ προωθομενο απ το καθεστς κραυγαλα ρωσδουλο Κασιδιρη και στο τι ακμα κι αν αυτς σε ρθρο του υποστριζετον Χτλερ σα «μγα αναμορφωτ» και «στρατιωτικ ιδιοφυα», ο διος διευκρνισε αργτερα τι κανε απλ μια «ιστορικ» αναφορ. Επσης, σμφωνα με την εισαγγελα η σβστικα εναι αρχαιοελληνικ σμβολο (!!!), εν θεωρε συντριπτικ στοιχεο για τη διερενηση της βασιμτητας της κατηγορας τι οι ναζιστς αυτοπροσδιορζονται ως «εθνικιστς πατριτες». Βδισε δηλαδ στο μονοπτι της προηγομενης νομολογας της ντροπς στην περπτωση του ναζιστ Κ. Πλερη που χει και τη βολα του ρειου Πγου, σμφωνα με την οποα μπορε κποιος να υποστηρζει σο θλει τον Χτλερ, αρκε να το κνει ως «επιστμονας ιστορικς», χωρς να σημανει τι υποστηρζει καλε σε επανληψη της βας του και επσης μπορε και να θεωρε τι οι Εβραοι εναι υπνθρωποι, και ξιοι εξντωσης, εφσον τους κατηγορε για διεθν συνωμοσα για την καταστροφ της ανθρωπτητας. Με τον διο τρπο και η εισαγγελας καλφθηκε απ τις εξηγσεις της Ζαρολια για τους «υπνθρωπους μετανστες».
Σκνδαλο, ναι εναι το ξπλυμα του ναζισμο και ρατσισμο απ μα εισαγγελα, αλλ κπληξη χι δεν εναι.
Οι δημοκρτες και οι αντιφασστες βρθηκαν μπροστ σε μια οδυνηρ κπληξη χωρς να μπορον να συνειδητοποισουν πως μετ το ποτμι του λαο που ξεχθηκε στο δρμο μετ τη δολοφονα του Π. Φσσα μπρεσε μα εισαγγελας να προσβλει τσο βναυσα το αντιναζιστικ λακ ασθημα. Το ποτμι μως αυτ ξεφοσκωσε κυρως ταν και επειδ οι αντιναζιστικς διαμαρτυρες στις επετεους της δολοφονας του Π. Φσσα λερθηκαν απ αυτος που καιγαν και σπαγαν μαγαζι και αυτοκνητα στο Κερατσνι τους οποους αγκλιασαν οι διοργανωτς τους, και η διθεση του λαο για αντιχρυσαυγτικη πλη υποχρησε μετ τη θυματοποηση των ναζ με τη δολοφονα των δο χρυσαυγιτν. Η οικογνεια και οι φλοι του Π. Φσσα, το 2016με ανακονωσ τους εχαν καταγγελει τους «επαγγελματες αντιφασστες» και εχαν διαχωρσει τη θση τους απ αυτος που καπηλεονταν τη μνμη του για να οργανσουν την προβοκατρικη βα τους με σπασματα και καψματα. Αυτ ταν μα σημαντικ αντσταση στην τατιση του αντιναζισμο με τις σπασιματζδικες προβοκτσιες, που μως δυστυχς δεν συνεχστηκε τα επμενα χρνια γιατ το αντιναζιστικ κνημα γρω απ τη μεγλη θυσα του Φσσα συνχισε να ηγεμονεεται πολιτικ και τσι να προβοκρεται ασταμτητα απ τον ΣΥΡΙΖΑ σαν προσττη του μπαχαλκικου ψευτοαναρχισμο, αλλ και ρευμτων σαν την ΟΡΜΑ που καθιρωσε στις πορεες για το Φσσα τα εντελς αντιπαθητικ στις μζες συνθματα για τα νεκροτομεα και τις κρεμλες. τσι, συνεχστηκε ανεμπδιστα το ξπλυμα των ναζιστν στο λα μσα απ τις προβοκτσιες, αφο αυτο αγρευαν σαν καθς πρπει κριοι με τις γραβτες τους στη Βουλ, την δια στιγμ που οι επιθσεις τους και το αμα που χυσαν περνοσε στην αφνεια σο η δκη τους μενε συστηματικ στο σκοτδι απ σσσωμο το πολιτικ καθεστς.
Βαρι ευθνη για την κατπτυστη εισγηση της εισαγγελως χουν και σοι καθησχαζαν τους δημοκρτες και τους διαβεβαωναν τι μετ το πταγμα της Χ.Α. απ τη Βουλ τσακστηκε ο ναζισμς, και μλιστα τον τσκισε το δικ τους κνημα που ταν τχα αυτ που κατφερε και κλεινε το να μετ το λλο τα γραφεα της Χ.Α. λοι αυτο δεν θελαν να βλπουν τι η ρατσιστικ βα συνεχιζταν ατιμρητη, τι ο χρυσαυγιτισμς σαν ιδεολογα δυνμωνε στα συλλαλητρια για το μακεδονικ, αλλ και σαν προσττης δθεν του ντπιου πληθυσμο στα νησιτικα στρατπεδα των βασανιστηρων και μαρτυρων για τους πρσφυγες και μετανστες, που στησε η αντιευρωπακ δθεν φιλομεταναστευτικ πολιτικ του ΣΥΡΙΖΑ την οποα συνεχζει με συνπεια η κυβρνηση της ΝΔ. Στο νομα αυτο του πληθυσμο μλησαν οι κατηγορομενοι βουλευτς της Χ.Α, και οι αγορεσεις τους ακοστηκαν χωρς αντκρουση απ λα τα κανλια.
Για το πς και το γιατ να ολκληρο πολιτικ σστημα καλπτει τους ναζιστς, τους ξεπλνει, την δια στιγμ που προωθε μσα στον κρατικ μηχανισμ φλους τους, στην αστυνομα, στο στρατ και στην δια τη δικαιοσνη η απντηση βρσκεται στο τι πρκειται για να πολιτικ σστημα που με συνπεια προωθε τη στρατηγικ συμμαχα με τη νεοχιτλερικ και πουτινικ Ρωσα, την οποα με πθος προασπζονται οι ναζιστς. Αν θλει κανες να διαπιστσει γιατ δεν εξοργστηκαν με την εισαγγελικ πρταση μπορε να μελετσει απλ το κτεργο της αγαπημνης τους Κσκο, του κινζικου φασιστικο κρτους στα ΣΕΜΠΟ, που οι χρυσαυγτες εναι γενικο κουμανταδροι και τοποθετον φλους τους για δουλει, και εν στο Πραμα το ΠΑΜΕ και το ψευτοΚΚΕ κνουν τα στραβ μτια στο ρατσιστικ χρυσαυγτικο σωματεο που βρσκεται στην αυλ τους, δπλα στο πιο ισχυρ σωματεο τους και το χουν αφσει να λειτουργε διορζοντας και εξαρτντας πολιτικ ανργους ανενχλητο.
Το μνο καλ σε αυτ την εισαγγελικ πρταση εναι τι βρεσε καμπανκι συναγερμο σε λους τους δημοκρτες και τους αντιφασστες που εχαν εφησυχαστε απ το τι η ΧΑ βγκε εκτς Βουλς, και τι αποκλυψε πσο βασικ εναι το «εκτς νμου» για πραγματικς δκες και καταδκες.
Η ΟΑΚΚΕ και η Αντιναζιστικ Πρωτοβουλα καλον λους τους δημοκρτες να βλουνστην πρτη γραμμ της αντιναζιστικς πλης το σνθημα:«ΕKTOΣ ΝΟΜΟΥ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».Αν ικανοποιηθε αυτ το ατημα θα σημανει τι θα βγει εκτς νμου η ΧΑ και κθε συμμορα υποσυμμορα που θα προκψει απ το στελεχικ υλικ της. Εκτς νμου πρακτικ σημανει τι λα τα θματα των επιθσεων, που στην πλειοψηφα τους εναι μετανστες, δεν θα χουν τον τρμο να προσφεγουν στη δικαιοσνη για να αντιμετωπζουν μια νμιμη εγκληματικ μηχαν. Οι αρνητς του «εκτς νμου» δικαιολογονται λγοντας τι αν υπρχει μια εγκληματικ συμμορα μσα στη ΧΑ πρπει τα μλη της να τιμωρηθον αλλ ποτ η ΧΑ σαν κμμα να απαγορευτε.Αποδεικνεται τρα τι με τους Χτλερ να αλωνζουν δεν υπρχουν δκες της Νυρεμβργης τσι δεν υπρχουν πραγματικς δημοκρατικς αντιναζιστικς δκες με νμιμη τη ΧΑ.
Οι αυταπτες για τη ΧΑ πρπει να γκρεμιστον απ τρα και να μην υπρχει ταλντευση για το στρατηγικ ρλο των ναζδων στη χρα ακμα και αν η απφαση του δικαστηρου μοιρσει κποιες λγο βαρτερες ποινς στην δη αδυνατισμνη ηγετικ φρξια του παλαιοασφαλτη Μιχαλολικου. Ακμα και σε μια ττοια περπτωση η συμμορα θα αθωωθε απ τη μνη πολιτικ ουσιαστικ κατηγορα τι εναι «εγκληματικ». Κατ τη γνμη μας, που τη διατυπσαμε το 2013, το πιο πιθαν που μπορε να συμβε χρη σε αυτ τη δκη εναι μια ηγετικ αναδιταξη στη συμμορα, δηλαδ η ισχυροποηση της θσης της φρξιας του πιο τυπικ ναζιστ, εκλεκτο τμημτων της στρατιωτικς ηγεσας και πιο ανοιχτ ρωσδουλου Κασιδιρη στην ηγεσα των τερτων.
Οδηγητικ νμα για την κατανηση των εξελξεων γρω απ τη συμμορα πρπει κατ τη γνμη μας να εναι η διαπστωση τι δεν γνεται να μην συνεχζεται η υποστριξη του πολιτικπο καθεσττος στους ναζ σο δυναμνει στην Ελλδα ο ρλος των ρωσοκινζων μονοπωλιστν, των ντπιων κρατικοολιγαρχν εγκαθτων των πρτων και των δυτικν φλων των δο προηγομενων στη χρα μας.
Οι ναζδες δεν εναι πσω μας. Εναι μπροστ μας. Η συντριβ τους και η θση τους εκτς νμου εναι μια πολ δσκολη υπθεση και περνει μσα απ την πολιτικ ττα των προστατν τους στο εσωτερικ του αριστερο και δημοκρατικο κινματος, που εναι οι σοσιαλφασιστικς ηγεσες του ΣΥΡΙΖΑ και του ψευτοΚΚΕ. Αυτς με τη σειρ τους μπορον να νικηθον μνο αν ταυτχρονα αδυνατσουν οι πολιτικς θσεις των δικν τους αφεντικν που εναι οι ρωσοκινζοι σοσιαλιμπεριαλιστς.