: 35,

ANTINAZI INITIATIVE

TEL-FAX: 2105232553
e-mail antinazi: info@antinazi.gr
ENGLISH

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Η Αντιναζιστικ Πρωτοβουλα και η ΟΑΚΚΕ εξδωσαν απ κοινο την ανακονωση –αφσα που δημοσιεουμε εδ και που τοιχοκλλησαν στο Κερατσνι και τον Πειραι για την τρτη επτειο απ τη δολοφονα του ηρωικο αντιφασστα Παλου Φσσα.


Η φετιν επτειος βρσκει τη χρα πιο εξαθλιωμνη απ ποτ και τους φασστες, κλασσικος και ψευτοαριστερος, πιο αποθρασυμνους απ ποτ. μως και οι δημοκρατικς συνειδσεις προχωρνε αντστοιχα πολ πιο γοργ απ σο ποτ πριν βλποντας αυτν την επλαση.
Το πιο χαρακτηριστικ σμπτωμα της εποχς εναι τι η ουσιαστικ πνιγμνη απ σσσωμο το πολιτικ καθεστς δκη των ναζ της ΧΑ χει μετατραπε σε σκηνικ διαρκν ναζιστικν προκλσεων κατ των θυμτων με την ανοχ των δικαστν την ρα που αυτ θα πρεπε να εναι ο πολιτικς τφος των δολοφνων. Εναι φυσικ να συμβανει αυτ απ την ρα που οι ναζ χουν ποδοπατσει και ξεφτιλσει ατιμρητα την δια την κοινοβουλευτικ διαδικασα καθς βρσκονται στο διο στρατπεδο με τη σοσιαλ-φασιστικ κυβρνηση Τσπρα ταν αυτ φιμνει τον τηλεοπτικ τπο και ταν εκκαθαρζει τους δικαστικος που δεν υπακοουν στα επιλεκτικ πογκρμ που αυτ διατζει κατ των αντιπλων της τμημτων της αστικς τξης.
Την δια ρα που η αστικ τξη σσσωμη επιτρπει την ανασνταξη και την ενδυνμωση των ναζ μετ τη δολοφονα του Παλου Φσσα, οι λακς δυνμεις που θα μποροσαν να τους ανακψουν για τα καλ βρσκονται χειραγωγημνες απ ναν κλπικο, ναν καθεστωτικ αντιφασισμ και αντιρατσισμ ο οποος διαπρττει δο εγκλματα ταυτχρονα: το να, το μεγαλτερο εναι τι ανχεται δπλα στις διαδηλσεις του μια απρκλητη τχα επαναστατικ καταστροφικ βα που οι πλατεις ειρηνφιλες μζες απεχθνονται, με αποτλεσμα να απομακρνονται εν οι ναζ εμφανζονται στις πιο καθυστερημνες πολιτικ μζες σαν να δευτερεον κακ, το δετερο εναι τι δεν απαιτε απ τα αστικ και δθεν λακ κμματα να βγλουν εκτς νμου τους ναζ εγκληματες στο νομα του τι αυτ εναι τχα δουλει των επαναστατν και χι των αστν και ρεφορμιστν. τσι αφνουν τα αστικ κμματα , ιδιατερα τα κοινοβουλευτικ ψευτοαριστερ στο απυρβλητο την ρα που αυτ, δεχμενα τους ναζ φονιδες στο κοινοβολιο αλλ λο περισστερο και στα συνδικτα, ποδοπατον την αστικ δημοκρατα απ την πλευρ χι της επανστασης αλλ του φασισμο. Το αποτλεσμα εναι τι το γνσιο αντιφασιστικ και δημοκρατικ κνημα μνει αποδυναμωμνο και προβοκαρισμνο.
Αλλ αυτς οι συμπεριφορς χουν αρχσει να γνονται αντιληπτς απ λο και περισστερο κσμο που βλπει το φασισμ με ανοιχτ ναζιστικ πρσωπο να δυναμνει και την ψευτοαριστερ να παριστνει πως τον πολεμει εν με τον τρπο της τον βοηθει. Θεωρομε απ αυτν την ποψη εξαιρετικ θετικ το γεγονς τι η οικογνεια και οι φλοι του διου του Παλου Φσσα χι μνο συνεχζουν με αυταπρνηση και πθος τον ευγενικ ειρηνικ αγνα του για ελευθερα και για τιμωρα της δολοφονικς συμμορας αλλ καταγγλλουν σε να σημαντικ πρσφατο κεμενο τους, τους «επαγγελματες αντιφασστες» για τη στση τους. Αναφρουν συγκεκριμνα για τη φετιν επτειο: «λλη μια ημρα, που πλι κποιοι συμβολικ και αριστα θα εκφραστον κατ του φασισμο και κποιοι λλοι θα μιλσουν για μεμονωμνο περιστατικ. λλη μια μρα, που κποιοι επαγγελματες 'αντιφασστες' προσπαθον απ την πρτη στιγμ να 'καπελσουν', αλλ και να τη χρησιμοποισουν για να αποκτσουν πολιτικ δναμη να ξεπλνουν την ανυπαρξα τους. Χαρακτηριστικ εναι το παρδειγμα της 18/9/13, που κποιοι δεν δστασαν να στσουν τραπεζκι οικονομικς ενσχυσς τους στο πεζοδρμιο, κυριολεκτικ πριν καν καθαριστε απ τα αματα του Παλου λλες φορς αλλο με τη φωτογραφα του 'ψαρεουν' μλη.
λλη μια μρα που 'κποιοι' σκοπ χουν να δημιουργσουν επεισδια, ετε επειδ πιστεουν τι κνουν επανσταση με αυτ τον τρπο, ετε επειδ χουν 'βαλθε' να συνδσουν με τη συνεδηση του κσμου τι οι εκδηλσεις στη μνμη του Παλου εναι κτι επικνδυνο για να συμμετχει κποιος».
Θυμζουμε στους αναγνστες μας τι η ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και η ΟΑΚΚΕ, που εχαν συμμετσχει το 2014 στην διαδλωση της πρτης επετεου της δολοφονας στο Κερατσνι, κατγγειλαν τις επμενες μρες με καμπνια τους στην πλη τους βασικος διοργανωτς της που με τη στση τους πριν, στη διρκεια και μετ την πορεα κλυψαν, θεωρντας σαν κτι το ενοχλητικ αλλ δευτερεον, την σπασιματζδικη ψευτοαναρχικ βα που πολιτικ ανατναζε και εξθετε λο το δημοκρατικ αντιναζιστικ κνημα και δινε μια ακμα μαχαιρι στον Παλο Φσσα μσα στο Κερατσνι που τον αγπησε. Απ ττε η ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και η ΟΑΚΚΕ δεν συμμετχουν στις διαδηλσεις που μνουν πολιτικ και οργανωτικ απεριφρορητες και κθετες σε αυτς τις προβοκτσιες.
Εφτος η οικογνεια και οι φλοι του Φσσα καλον σε ξεχωριστ ειρηνικ εκδλωση μνμης, στις 10 το βρδυ το Σαββτο 17/9 στο σημεο της δολοφονας (Παλου Φσσα 60, Κερατσνι). Πιστεουμε τι κθε δημοκρατικς νθρωπος, κθε πραγματικς αντιφασστας που θα θελσει να τιμσει τον Παλο και να καταγγελει το ναζισμ εναι σωστ να συμμετχει σε αυτ την εκδλωση.
Η δετερη εκδλωση στην οποα καλε η οικογνεια και οι φλοι του Φσσα εναι την Κυριακ ρα 19:00 στην κταση 'Καστρκι' (κοντ στον ΗΣΑΠ Πειραι, απναντι στην πλη Ε2), που θα πραγματοποιηθε συναυλα.
Η συναυλα αυτ μεταφρθηκε στο Καστρκι μετ την ρνηση της ΚΟΣΚΟ να δσει δεια για να πραγματοποιηθε σε χρο του ΟΛΠ που εχε προγραμματιστε αρχικ και που πολλς φορς χουν διοργανωθε συναυλες. Η ΚΟΣΚΟ απντησε στην ατηση για τη διοργνωση της συναυλας τι «για λγους ασφαλεας» δεν μπορε να ανταποκριθε στο ατημα αυτ! Αυτ εναι το πρτο δεγμα για το τι σημανει το πρασμα του λιμανιο του Πειραι στο κινζικο φασιστικ και φιλοναζιστικ μονοπλιο στο οποο το παρδωσε τζμπα η κυβρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ευλογες λων των κομμτων. Πρκειται για μα ωμ απαγρευση αντιναζιστικς εκδλωσης στην πλη του Πειραι για την οποα επικρτησε σκανδαλδης γενικ σιωπ, χωρς οτε μα καταγγελα στις φασιστικς πρακτικς της ΚΟΣΚΟ που εναι δη γνωστ για τις ριστες σχσεις της με τους χρυσαυγτες.
Αθνα, 16/9/2016

Κατεβστε την αφσα σε pdf εδ